Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Дейвид Милибанд и Джон Куфур ще участват в Angelopoulos Global Public Leaders Program

29 Септември 2012 / 12:09:15  GRReporter
773 прочитания

Президентът Бил Клинтън и посланик Яна Ангелопулу избраха бившия министър на външните работи на Великобритания Дейвид Милибанд и бившия президент на Гана и на Африканския съюз Джон Куфур да бъдат първите участници в Angelopoulos Global Public Leaders Program във Факултета по управление "Кенеди" в Харвард. На срещата на Я. Ангелопулу  с президента на Мексико Фелипе Калдерон беше дискутирана възможността той да участва в бъдеще в програмата, след като приключи неговият мандат в края на тази година.

          Яна Ангелопулу  основава Angelopoulos Global Public Leaders Program, за да бъде дадена възможност на демократично избрани лидери да продължат да предлагат своите знания и опит в Харвард.  Президентът Клинтън заяви: "Тазгодишната тема на Clinton Global Initiative е "Планиране на последствията" и аз вярвам, че сътрудничеството с Яна Ангелопулу ще има положителни последици не само за лидерите, които ще участват в програмата, но и за бъдещите лидери"

          Яна Ангелопулу подчерта по време на представянето, че когато демократично избраните лидери приключат своя мандат, светът губи техния опит и тяхната трудно придобита мъдрост. За тези лидери, а и за всички, които искат да продължат да предлагат знанията си, програмата в Харвард дава отговор на въпроса "Как мога да продължа да допринасям?".  Днес бяха обявени първите трима успешни лидери, които ще участват в програмата, но ще има и други, както заяви Я. Ангелопулу.

Категории: Бил Клинтън Яна Ангелопулу Angelopoulos Global Public Leaders Program Дейвид Милибанд Джон Кафур
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus