Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

GRR HOT 15: Нова година, ново начало, ново от Mixalis Xatzigiannis и Мария Илиева

07 Януари 2011 / 16:01:30  GRReporter
2925 прочитания

Привет, музикални любимци.

Честита нова година и много успешно начало!  В края на вече отминалата 2010-а Ви предложихме 15-те най-силни песни за отминалите дванадесет месеца. Приятно изненадана останах, като видях колко силна беше активността Ви в задачата да изберете песен на 2010-а. До последно резултати бяха наистина близки и постоянно променящи се. Но ето, че вече имаме победител в надпреварата и това е ексцентричната, щура и непредсказуема Lady Gaga с парчето Alejandro. Песента се завъртя в ефира през пролетта и оттогава наистина няма човек, който да не знае наизуст поне припева й. Така напълно логично поп-мелодията грабна приза на GRR HOT 15 за парче на годината.

А ние нека се впуснем наново в музикалните дебри на любимия ни чарт. Той определено е доста променен от последния път, в който го изслушахме и изтанцувахме. На първото място се изкачва песента, определена от институции като Billboard и списание Rolling Stone за „парче на годината”. Става въпрос за разкошното Runaway на Kanye West. Изненадващо нежната мелодия на скандалния рапър доста бързо се изстреля на по-горни позиции и ето, че вече оглавява  GRR HOT 15.  Второто място отредихте на миналогодишното ни ново предложение. Anna Vissi за пореден път доказа, че може бързо и категорично да печели симпатиите Ви и ето, че вече е в челната тройка на класацията ни със своето Den Tha Iparxei Allo. Третото място също претърпя промени и вече е поверено на разкошната мелодия Hold My Hand на покойния Michael Jackson. Кралят на попа ни завеща мелодия, която наистина докосва на дълбоко и това силно си пролича и от активноста Ви спрямо парчето.

Промените, настъпили в челната тройка, разбира се, предизвикаха огромно раздвижване и в по-долните места. Така под номер четири вече е Графа с парчето си Невидим. То е само една позиция пред вечно щурите Black Eyed Peas, които ни припяват своето Time Of My Lifeот петото стъпало. Шест е мястото, на което тази седмица откриваме мелодичните Tri O five, които доста успешно щурмуваха първото място на GRR HOT 15 в продължение на близо медец. Щастливото номер седем с гласовете си връчихте на британците Coldplay. Макар Коледа вече да отмина, тяхното Christmas Lights все още държи позиции и дори бележи лек скок нагоре в класацията ни.

Осем е номерът, до който достигнаха Duck Sauce с успешния си денс хит  Barbara Streisand. Хаус-фънк парчето е само едно място пред щурата Pink, която тази седмица слиза много надолу в класацията ни. В подножието на челната десятка намираме друга водеща фигура в музикалната сцена. Шоколадовата Rihanna ни очаква там с песента си Only Girl(In The World). Дали няма да падне още през следващите седем дена, зависи изцяло от вас и гласовете Ви.

Единадесетото място заемат Far East Movement и дарибяващото им Like a G6. Клубният им хит е само с едно място преднина пред Миро и парчето му Power.  Фаталното тринадесето стъпало тази седмица пък се падна на една наистина неутихваща мелодия – Nicko и Last Summer.

Така плавно и музикално стигнахме и до двете нови предложения за тази седмица. Първото идва от очарователния Mixalis Xatzigiannis. Смуглият изпълнител не знае какво е почивка и вече е готов с нов сингъл и разкошен видеоклип. Парчето To Kalitero Psema преди броени дни официално дебютира в ефира и ето, че вече очаква гласовете Ви и в нашия GRR HOT 15. Второто ново предложение е от страна на една дама, превърнала се във важна фигура в съвременната българска музика. От доста време Мария Илиева не беше издавала нищо и ето, че за радост на феновете си, реши да поправи тази грешка. Резултатът е повече от великолепен. I Like  е скоклива смесица от свеж ритъм, заразителен текст и разбира се, кадифеният глас на госпожица Илиева.

Ето, че отново дойде времето, в което трябва да се разделим до следващия петък. Пожелавам Ви много усмихнати почивни дни, много мелодии и едно наистина запомнящо се начало на новата година!

До нови музикални срещи!

 

Към GRR Hot 15
grr hot 15
Категории: GRRHot 15МузикаДвет музи Mihalis Hatzigiannis Maria Ilieva Anna Vissi
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus