Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Георгиос Папандреу стана платен лектор наред с Бил Клинтън и Ал Гор

31 Август 2012 / 16:08:32  GRReporter
1288 прочитания

Бившият премиер на Гърция Геогиос Папандреу е в списъка на една от най-престижните фирми за наемане на платените лектори в света The Harry Walker Agency. Неговото име се намира между тези на Бил Клинтън, Стив Форбс, Кофи Анан, Ал Гор, Ингрид Бетанкур, Анолд Шварценегер и Дейвид Бекъм и много други световно известни и успешни личности.

В профила му са вписани някои от основните теми, по които Папандреу може да даде своята гледна точка на света. Една от лекциите му е озаглавена “Бъдещето на Европа: Как обединена Европа може да играе водеща роля в 21-ви век”. В нея най-непопулярният гръцки политик защитава тезата, че разкъсваната от вътрешни икономически проблеми Европа може да бъде равностойна глобална сила в световната икономика наред със САЩ и Китай. Друга се казва “Гърция в центъра на урагана – международна криза и защо е наложително в световен план Гърция да е успешна ”. Трета тема, с която Папандреу се занимава с идеята, че европейската дъгова криза е неизбежно последствие от липсата на единна политика. Той е готов да даде своите разсъждения по темата “Европейският експеримент между катастрофа и успех: как трябва да променим Европа”.

Няма как да не се забележи иронията в новото занимание на Георгиос Папандреу, който за две години и половина управление вкара Гърция в най-дълбоката криза, която страна е виждала и успя да разклати основите на единната европейска валута. Въпреки това Георгиос Папандреу заема първа позиция е в списъка с новите попълнения на агенцията за наемане на лектори. Същият премиер, който обеща да направи радикални реформи, но те не надминаха окастрянето на пенсии и заплати. По негово време данъчната тежест върху гражданите, които така или иначе си плащат данъците се удвои, но не се направи нищо сериозно за хващането на некоректните платци. Докато Папандреу даваше обещания, които не изпълнява главният показател на Атинската фондова борса загуби повече от 1500 базисни пункта, а рецесията задълба до 6%, а външният дълг се доближи опасно до 180% от БВП.

Самата агенция дава възможност едни от най-влиятелните хора в света да споделят своите мисли, знания и визии за бъдещето пред отбрана публика. Това носи и съответната печалба за лекторите, която нерядко е завидно добра. За 59 лекции за една година Бил Клинтън е получил девет милиона долара, дава пример Имерисия. Явно, че след като бившият премиер Георгиос Папандреу останал безработен е решил, че е изпълнил задължението си към Гърция и сега може да започне да разпространява идеите си в останалата част от света.

Категории: ИкономикаПолитика Папандреу лекции
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus