Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Идването на Григор Димитров в Атина е събитието на годината за гръцкия тенис

26 Март 2014 / 13:03:01  GRReporter
1623 прочитания

Идването на Григор Димитров в Атина е събитието на годината за гръцкия тенис, категорични са местните медии. Тенисист от такава величина (номер 16 в световната ранг-листа) не е играл на гръцки корт от много, много години и ако не беше турнирът с България за купа Дейвис, още много години нямаше да видим такава звезда, пише спортният сайт  tennisit.gr
    Както съобщи официално треньорът на българския отбор Тодор Енев, Григор Димитров е сред състезателите, които ще участват в турнира с Гърция за плей-офите на Втора Евроафриканска група. Той ще се проведе от 4 до 6 април на червените кортове Илиуполис в гръцката столица. Освен Димитров в отбора са още Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов и Динко Халачев, които са съответно №403, №411 и №1148
     tennisit.gr отбелязва, че шансовете на Гърция за победа и оставане в групата са минимални. Домакините ще бъдат представени от най-добрия им играч в момента Тодорис Ангелину, 283-ти в света, Александрос Якупович, на 504-то място, Маркос Каловелонис, на 694-то място  и Харис Капоянис, номер 972. Мачовете ще бъдат с вход свободен.

 

Във фейсбук-страницата на Тенис клуба Илиуполис е сложено и видеото, в което Григор Димитров напуска корта, за да помогне на асистиращото момиче, на което му прилошава. "Това е най-силният удар на Григор! Големият спортист се познава по делата" е коментарът под видеото.

Категории: Григор Димитров Атина купа Дейвис Турнир България-Гърция втора Евроафриканска група Тодорис Ангелину
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus