Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ираклис: Направихме най-доброто и за двата отбора, като не допуснахме организираните фенове на ЦСКА

13 Януари 2012 / 21:01:49  Анастасия Балездрова
2440 прочитания

Бурни реакции и намесата на българското външно министерство предизвика провелата се преди два дни волейболна среща между отборите на ЦСКА София и Ираклис за Шампионската лига. На практика състезателната част преминала напълно нормално, проблемът бил в това, че организираните фенове на ЦСКА не били допуснати до залата, за да гледат мача.

След като стана ясно, че „червените” се готвят да подадат оплакване в Международната федерация по волейбол, GRRepoerter реши да потърси мнението на домакините. Първо разговаряхме с Михалис Мелисидис - дългогодишен спортен журналист и коментатор на конкретния мач за телевизията на ОТЕ.

„Отборите на ЦСКА и Ираклис се бяха срещнали преди четири години, пак в рамките на Шампионската лига. Тогава за срещата бяха пристигнали фенове на българския отбор, които запратиха една запалена факла към трибуната, където се намираха феновете на Ираклис. След това играта бе прекъсната, имаше и малки сблъсъци. Делегат на мача беше швейцарецът Фишер. Той беше регистрирал всички събития и вследствие на доклада му ЦСКА София бе наказан, понеже бе доказано, че причинителите бяха фенове на българския отбор.

На мача, който се проведе преди два дни Световната волейболна федерация изпрати същия делегат, за да види дали всичко ще се развие по спокоен начин и наложените преди четири години наказания са имали резултат.

Действително, по време на срещата не се случи нищо. Преди началото му се появи информация, че на път към залата са три автобуса с фенове на ЦСКА, които обаче не са имали предварително закупени билети и без Ираклис да може да им предостави такива, понеже всички са били вече продадени на фенове на гръцкия отбор.

Истината е, че залата беше препълнена от 2 500 фенове на Ираклис и беше наистина обезпокояващ фактът, че пътуват толкова фенове, които нямат билети. Това предизвика засилено полицейско присъствие за една нормална баскетболна среща за Шампионската лига. Пред залата имаше три полицейски автобуси. Полицейският директор ни обясни, че ще бъде допуснат единият от автобусите на ЦСКА, в който пътуват официалните лица. Така и стана. Президентът на ЦСКА и още около 20-ина души седяха на трибуната съвсем нормално, без да им бъде създаден никакъв проблем. Автобусите с феновете така и не успяха да стигнат до залата, понеже бяха спрени от полицията няколко километра преди Солун и върнати обратно”.

GRReporter се свърза и със заместник-председателя на волейболния отбор на Ираклис Георгиос Манолопулос. Той отрече, че от ЦСКА са отправили официално искане за осигуряване на билети за срещата. „Аз съм човекът, който отговаря за тези въпроси. Никой от ЦСКА не е отправил официално искане за осигуряване на билети по телефона, с факс или електронна поща”. На въпроса с кого с разговаряли хората от ЦСКА той отговори, че те са имали контакти с „хора от отбора, които познават” и повтори категорично, че не е имало официално искане.

Според Георгиос Манолопулос Международната федерация по волейбол съвсем целенасочено е изпратила за делегат на срещата швейцареца Фишер, който същевременно е председател на Съдебната комисия на федерацията. „Когато поиска нашето мнение за провеждането на мача ние казахме, че не е възможно да присъстват фанатизирани фенове и на двата отбора. В конкретната зала публиката се намира само от едната страна и не съществува възможност феновете на другия отбор да бъдат отделени. Затова заедно с делегата от страна на Международната федерация взехме решението да не допуснем в залата организирани фенове. Не говоря за нормалните фенове на ЦСКА, които дойдоха”.

Според представителя на Ираклис българският отбор бил информиран за това решение. „Отговорникът за сигурността, който дойде за срещата взе телефоните на представителите на ЦСКА, за да ги информира в деня на срещата. Не мога да знам какво точно им е казал, но съм убеден, че ги е информирал за решението да не бъдат допуснати организирани фенове. Знаете как е в Гърция. Организирани фенове не се допускат дори и на футболните мачове без разрешение от полицията”.  

Категории: СпортВолейболЦСКА София Ираклис фенове билети делегат Международна федерация по волейбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus