Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Стената” ще се срути в Атина и от там в домовете на милиони в целия свят

05 Май 2011 / 21:05:12  GRReporter
3877 прочитания


Шоуто започна да се представя миналия септември от Торонто, обиколи десетки големи градове в Северна Америка и сега се намира в Европа.

На 8 юли легендарната „Стена” ще бъде построена тухла по тухла в закритата баскетболна зала в Олимпийския комплекс в Атина и съборена часове по-късно по време на шоуто, което много международни медии определиха като епично зрелище.

Международното турне „The Wall Live”, чийто автор е Роджър Уотърс се провежда по повод навършването на 30 години от създаването на един от най-продаваните албуми в света и по всичко изглежда, че е неговият „лебедов танц”, след успешното му турне „The dark side of the Moon” през 2007-2008.

„В един момент си помислих, че има нещо в историята на „The Wall”, която в началото говори за един конкретен тип ... който би могъл да представлява една алегория за отношенията между различните народи и религи” заяви Роджър Уотърс за Billboard.com.

„С други думи, замислих се дали парчето може да се развие, така че да описва една по-обща и глобална ситуация от онази, която направихме с групата през 1980 или аз в Берлин през 1990.

Започнах да мисля все повече и изведнъж ми хрумнаха още няколко идеи. Тогава си казах: Ако направим нещо с тази песен и нещо друго с друга, може и да постигнем нещо. Някак си така започнах да си записвам разни неща и накрая реших да ги реализирам”.

Категории: МузикаРоджър УотърсThe Wall Liveшоу Пинк Флойд Атина записсветовно турне
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus