Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Февр. 2, 2011

Затягането на данъчните правила донесе разкол между правителство и социални партньори

02 Февруари 2011 / 22:02:24  
Георгиос Папаконстантину покани социалните партньори на „конструктивен” диалог, преди да внесе крайния текст на данъчния законопроект за гласуване. След четиричасово изслушване мненията на различните страни в обществения диалог, ситуацията се оказа като в баснята за орела, рака и щуката.


Гърция иска да отнеме правото на имигрантите да гласуват

02 Февруари 2011 / 20:02:54  
Остри реакции предизвика решението на един от отделите на Върховния касационен съд в Гърция, според което участието на чужденци в проведените през ноември местни избори e противоконституционно.


Лекарите продължават стачките, а министерството измисли решение за пациентите

02 Февруари 2011 / 19:02:26  
Продължава и окупацията на здравното министерство докато се оттегли проектозаконът на правителството. Според тях той е твърде теоретичен и не става ясно на практика как ще се осъществят реформите. Това плаши медиците, чиито многобройни съюзи тепърва ще направят общ форум, на който да обобщат и координират предложенията си.


Пакет с експлозиви в министерството на правосъдието

02 Февруари 2011 / 14:02:59  
Появата на един плик със съмнително съдържание предизвика суматоха по-рано днес в министерството на правосъдието в Атина. Служителите, които извършват проверките на кореспонденцията се усъмнили за неговото съдържание и веднага сигнализирали полицията.


Лихвата по държавните облигации започна да пада, а борсата отбелязва печалби

02 Февруари 2011 / 14:02:49  
Сценариите за общо решение на проблемите с дълговете на страните от периферията на еврозоната, възроди финансовите пазари и доведе първата лястовичка в процеса на възстановяване на доверието в гръцката икономика.


Египтяните в Атина обединиха своя глас с протестиращите в Кайро

02 Февруари 2011 / 00:02:40  
Поне 200 египтяни се събраха пред сградата на посолството на своята родина в Атина в знак на солидарност към демонстрантите в Кайро, които проведоха най-мащабното до днес шествие.