Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Март 3, 2011

Проблемът с гладуващите имигранти разединява правителството

03 Март 2011 / 22:03:14  
В централна политическа тема се превръща продължаващата вече 38 дни гладна стачка на 300 имигранти в Атина и Солун. Кризисното състояние на тяхното здраве и очертаващата се все по-ярко възможност някой от имигрантите да загуби живота си предизвикаха първите разногласия между членове на гръцкото правителство.


Кметът на Атина показа борбен дух и обеща приветлива столица

03 Март 2011 / 20:03:55  

Големи съкращения в общинското радио, осветление по улиците на града, поставяне на контейнери за рециклиране, обещание за възстановяване на историческия център на столицата и предложение за регистрация на емигрантите обяви на първата си пресконференция кметът на Атина Георгиос Каминис.



Последно сбогом за загиналите полицаи

03 Март 2011 / 19:03:28  
Хиляди близки, колеги, приятели и непознати граждани изпратиха до последния им дом двамата полицаи, които загинаха по време на служба преди два дни. Двамата младежи подкрепяли финансово своите многочленни семейства.


Папаконстантину: Не забравяйте, че финансовата помощ е от парите на европейските данъкоплатци

03 Март 2011 / 18:03:43  
„Всички трябва да вникнат в дълбочината на проблема. Да, на никой не му харесват мерките, които сме предприели, но нека само за момент си представим какво ще правим без помощта на страните в еврозоната и Международния валутен фонд”, каза Папаконстантину на дебата за бъдещето на гръцката икономика в Атина.