Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лариса: Градът на кафето – по една кафетерия на всеки 119 жители

03 Септември 2015 / 13:09:43  GRReporter
1049 прочитания

Може изразът «Лариса, градът на кафето» да се смята за клише, но в същото време той не е много далеч от реалността. Със своите 1 674 кафетерии градът държи първото място по брой на фирмите за продажба на кафе.

Според данните на Стопанската камара на Лариса, в града има общо 16 308 регистрирани фирми, от които 1 674 са заведения за продажба на кафе. Това съотношение на практика означава, че 10% от местния бизнес е ориентиран към кафето.

Най-интересно от всичко обаче е съотношението на жителите и кафетериите в града. Според данните от последното преброяване, постоянните жители са 162 591. Като се има предвид обаче, че градът се посещава от жители от цялата област, може да се изчисли грубо, че в Лариса всеки ден има около 200 000 души.

Следователно има по една кафетерия на всеки 119 постоянни жители и гости на града, брой, който предизвиква „шок и ужас” спрямо данните от другите гръцки градове.

Освен това, според данните на Стопанската камара, в Лариса има 1 269 заведения за хранене, което означава 8% от общия брой фирми.

Следователно, общо 18% от местните заведения се занимават изцяло в областта на храненето.

 

 

Категории: Лариса кафетерии заведения за хранене Стопанска камара
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus