Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Терористичната група “Народни бойци” зад нападението срещу посолството на Израел

04 Февруари 2015 / 09:02:55  GRReporter
769 прочитания

С манифест от 19 страници, запаметен във флашка терористичната група “Народни бойци” пое отговорността за въоръженото нападение срещу посолството на Израел в Атина на 12 декември миналата година. Около 03:00 сутринта сградата бе обстреляна с автомати Калашников от поне трима нападатели. В района около посолството бяха намерени 54 гилзи.

Флашката се намирала в найлонов плик, който бил поставен в контейнер за отпадъци.

Според източници, малко преди полунощ неизвестно лице се обадило на телефона на гръцкия вестник “Ефимерида тон синтактон” и съобщило, че пликът с манифеста се намира на конкретно място на улица “Синопис” в центъра на Атина.

Редакцията на изданието уведомила полицията, че е получила конкретната информация, както и че нейни представители са отишли на мястото, но не са успели да открият нищо.

Екипи на Службата за борба с тероризма и полицията претърсили посоченото място в продължение на цялата изминала нощ и открили описания от неизвестния мъж найлонов плик.

Той бил пренесен първоначално в криминалните полицейски лаборатории с цел да бъде изследван за наличие на ДНК и отпечатъци от пръсти.

Пликът ще бъде отворен след края на процедурата, за да се установи съдържанието на манифеста.  

Категории: Криминална хроника манифест терористична група Народни бойци поемане на отговорност нападение срещу посолството на Израел
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus