Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Трима пострадали при сблъсъци между нелегални имигранти в Атина

11 Декември 2015 / 12:12:48  GRReporter
713 прочитания

Трима чужденци са били ранени при сблъсъците, избухнали в четвъртък вечерта в залата за таекуон-до в Палео Фалиро, където са приютени стотици нелегални имигранти. Те бяха докарани в сряда от Идомени, на гръцко-македонската граница. На място е пристигнала линейка и е откарала ранените.

Състоянието на пострадалите все още не е известно, като по-рано се появи непотвърдена информация за ранени от удари с отвертки.

Напрежението изглежда е предизвикано от пияни имигранти, скарали се помежду си.

Решението за прехвърлянето на имигрантите от Идомени в Атина предизвика острата реакция на кметовете на районите Алимос, Глифада, Елинико-Аргируполи и Палео Фалиро. С отворено писмо до заместник-министъра, отговарящ за въпросите на имигрантската политика Янис Музалас, те изразяват своето безпокойство от увеличения приток на нелегални имигранти в южните части на Атина, и настаняването им в залата за хокей на трева в Олимпийското градче в Елинико и тази за таекуон-до в Палео Фалиро без предварителен план.

 

 

Категории: нелегални имигранти сблъсъци ранени Идомени остра реакция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus