Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

11 жертви на западнонилската треска

01 Септември 2010 / 06:09:13  GRReporter
1649 прочитания

Още двама души починаха след заразяване със Западнонилския вирус. И двете жертви са възрастни хора със сериозни хронични заболявания, съобщиха от Националния център за борба с епидемиологичните заболявания. През последните дни още 12 души са регистрирани със западнонилска треска и така броят на заразените достигна 150 души. 40 от тях са настанени за болнично лечение.
    В цялата страна продължват пръсканията срещу комарите, чрез които се разпространява вирусът.  13 общини в Солун са заявили писмено желание за обезпаразитяване на места, в които се развъждат тези насекоми като блата, септични ями, реки и паркове с буйна растителност. В Солун обезпаразитяването се извършва от специализиран автомобил от 22,00 часа вечер до 5,00 часа сутрин. През това време гражданите се приканват да останат по домовете си и да затворят прозорците си, като избягват да оставят навън домашни любимци и добитък, а също и храна, детски играчки и дрехи. Смята се, че препаратите, които се използват в борбата срещу комарите са безвредни за човешкото здраве, но те могат да предизвикат алергична реакция, зачервяване на кожата, проблеми с дишането и със стомаха.
    Областната управа в Пирея също предприема обезпаразитяване на квартали, в които има остър проблем с комарите като Кифису и Нео Фалиро, въпреки че на територията на областта досега няма регистриран нито един случай на заразен със западнонилска треска.

Категории: Западнонилска треска жертви борба с комаритеЗдравеНаследници на Хипократ
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus