Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

50-то яхтено рали в Егейско море

20 Юли 2013 / 15:07:09  



Юбилейното издание на най-значимото състезание в открито море стартира от кея Кундуриоту до Атина на 19 юли. То ще продължи 10 дни, през които ветроходците ще се борят с вълните както през деня, така и нощем.

Състезанието се провежда по това време на годината, заради идеалните условия за ветроходство - ветроевете Егейско море духат със скорост от около 20-30 възела.

В тазгодишното рали участват 49 яхти, като четири от екипажите са от Германия, Дания, Русия и Италия. Първата им спирка е на пристанището Финикас на остров Сирос. Следват островите Патмос и Куфониси, а финалът ще се състои на пристанището в Сунио на 29 юли.

Освен удоволствието от борбата с морето и вятъра и успешно преодолените препятствия, участниците посещават всяка година различни гръцки острови, които омайват със своята красота.

Повече информация за хода на престижното състезание можете да намерите на електронната страница на организаторите от Общогръцката асоциация за ветроходство в открито море - http://www.aegeanrally.gr/contents/eng/recenteng.php?show=pro

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus