Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

80%-90% от стаите в хотелите в зимните курорти са заети

26 Декември 2013 / 12:12:59  GRReporter
1735 прочитания

С незаети стаи останаха хотелите и другите места за гости в повечето популярни курорти на Гърция за Коледа. Тази година не беше отбелязано силно увеличение на резервациите в последния момент и не беше достигната 100% заетост, както ставаше през миналите години.

Това заявяват повечето директори на хотели от популярните зимни дестинации, които отбелязват, че отрицателна роля са изиграли прогнозите за влошаване на метеорологичните условия, но също така и фактът, че няколко ски курорти не са отворили  изобщо или работят с непълен капацитет.Въпреки това те смятат, че очакваният сняг в много планински райони през следващите дни ще увеличи резервациите в последната минута за остатъка от празничния сезон.

Арахова, снимка www.resortgreece.gr

„Средната заетост на хотелите в Арахова достига 80% за Коледа” заявява председателят на Съюза на хотелиерите  там Янис Георгакос, който смята, че през следващите дни ще се увеличи търсенето, защото се очаква да завали сняг в зимния курорт в планината Парнасос. Както обяснява той, задържането на резервациите в последната минута е най-вече заради факта, че ски-курортът е отворил само за кафе. В Арахова има 2500 легла в хотели и други места за настаняване.

Калаварита, снимка www.mightymouse.gr

„Заетостта в хотелите в Калаврита е малко по-ниска в сравнение с миналата година” отбелязва председателят на Съюза на хотелиерите в областта Динос Дафалиас. За зимния курорт той подчертава, че  работи със средни и над средни възможности. Средната заетост за Коледа достига 90% . Предвижда се резервациите през следващите дни да се увеличат  заради очаквания сняг. Курортът разполага с 1800 легла.

Карпениси, снимка www.travelhall.gr

По подобен начин говори и председателят на Съюза на хотелиерите в Евритания Панайотис Мандзуфас, отбелязвайки, че средната заетост  е около 90%, защото зимният курорт  в Карпениси е бил отворен главно за разходки. Той признава, че отрицателна роля са изиграли и прогнозите за влошаване на времето по Коледа и допълва, че са анулирани резервации. За Нова година  много от хотелите ще предложат ласт минит оферти. Курортите в района  разполагат с 2200 легла.

В Трикала заетостта до 29 декември е 100% подчертава председателят на местната хотелиерска организация Никос Теодоратос, И добавя, че и за празниците след Нова година се очаква същата заетост. Областта разполага с 900 легла.

Пилио, снимка www.menohalandri.gr

В Пилио  броят на резервациите е бил по-нисък в сравнение с миналата година. Твърди председателят на Съюза на хотелиерите в Магнисия Георгиос Зафирис, след като средната заетост е достигнала 80%. Смята, че търсенето ще се увеличи през следващите дни заради очакваните снеговалежи в зимния курорт, който работи. В района има 7000 хотелски легла.

„Малко по-добре в сравнение с миналата година се движат продажбите на организирани пътувания за празничния период, заради резервациите в последния момент” отбелязва председателят на Съюза на гръцките туристически агенции Георгиос Телонис.

Категории: зимни курорти резервации Пилио Арахова Трикала Карпениси Калаврита
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus