Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Британското посолство в Атина с кампания срещу алкохолния туризъм

19 Юни 2014 / 14:06:15  GRReporter
583 прочитания

Заместник-ръководителят на британското дипломатическо представителство в Атина Андрю Стонтън ще посети остров Закинтос през следващите дни. Визитата се осъществява в рамките на установеното вече сътрудничество с местните институции за решаването на проблемите, които предизвикват британските туристи през летния период.

За поредна година основната тема на дискусията ще е младежкият туризъм и по-конкретно крайните прояви на младите туристи по улиците и плажовете на острова, който е изключително популярна дестинация за този вид туризъм.

Посолството на Великобритания стартира кампанията „Hangover Holiday” още миналата година. Целта й е да информира младите туристи да ограничат възможни проблеми по време на ваканцията си като прекалената консумация на алкохол, шофирането в нетрезво състояние и други, свързани с тях ситуации.

Тазгодишната кампания ще бъде представена в петък, 20 юни, от почетния дипломатически офис на Великобритания на острова и общината в Закинтос. Както се посочва в електронната страница на посолството на Великобритания в Гърция целта на кампанията е да насърчи младите британски туристи в страната да се държат отговорно, да ги информира за телефоните за спешна нужда и да ги предупреди за последствията от техните действия.

Миналото лято един британски турист загуби живота си, след като бе наръган с нож по време на спор между група негови сънародници в курортното селище Малия на остров Крит. Други места, където алкохолният туризъм процъфтява са курортите Сан Антонио на остров Ибиза, Лаганас на остров Закинтос, Кавос на остров Корфу, Магалуф на остров  Майорка, Агия Напа в Кипър, Фалираки на остров Родос, Слънчев бряг в България и Кардамена на остров Кос. 

Категории: Общество алкохолен туризъм британски туристи Закинтос кампания британско посолство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus