Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Чистият понеделник иска... мезе и узо

03 Март 2014 / 11:03:37  GRReporter
2961 прочитания

Тъй като всички търся повод да излязат навън, нека да видим какво приготвят някои от атинските ресторанти, за да се насладим на узото с октопод и морски дарове.

То Пиато тис Вулас

Вкусното ресторантче То Пиато тис Вулас в Палео Фалиро, както и новото му заведение в Псири приготвя за обед на Чистия понеделник домашни традиционни мезета- октопод с лимон, миди на пара, пилаф от миди, кюфтета от тиквички, гъби по селски, салата от фасул, тарамосалата, нахут, сармички, сепия със спанак, калмари, пържени миди с чесън, скариди, скариди с макарони и други вкусотии.

Информация: То Пиато тис Вулас,Агиу Александру 46, тел. 210 9802903 / Агион Анаргирон 6, Псири, тел. 210 3211441.

Бердема

В Бердема, в Кифисия специално за този ден приготвят обедно меню с постни мезета от Истанбул и жива гръцка музика, за да почете деня с компания. Пуснете хвърчилото си на Сингру и веднага след това се насладете на вкусните мезета и узото.

Информация: Бердема, Строфилиу & Скиату 3, Кифисия, тел.210 6201108.

Оризонтес Ликавиту

Специалното меню е пълно с постни мезета и морски дарове. Пуснете хвърчилата си над града и опитахте модерните вкусотии, които ще приготви за вас шеф Саввас Контудис и шеф Георгиос Зевголатакос. Между тях – картофен крем с трюфели, миди на пара с вино, печен калмар с тарамосалата и нахут, макарони със скариди и грис халва със сос от портокал и битер шоколад.

Информация: Оризонтес Ликавиту, тел. 2107210701, 23евро/на човек.

Menoo

Ресторантът all day deli- Menoo в Кифисия „облича” Чистия понеделник с релаксиращо настроение и постни вкусотии. В менюто a la carte ще намерите голям избор от традиционни блюда като тарамосалата, грах с каперси и пържен лук, артишок a la polita, сармички, кюфтета от тиквички, миди с лимон, пържени калмари, октопод с макарони, пилаф от миди по истанбулски и много други.

Информация: Menoo, Кифисия 310, тел.210 6208797.

Trocadero

Хотел Metropolitan подготвя също нещо специално за Чистия понеделник в ресторанта си Le Trocadero. Богат бюфет, с много постни вкусотии от традиционната гръцка кухня ще ви очакват под... музикален съпровод.

Информация: Le Trocadero, Булевард Сингру 385, ХотелMetropolitan, Палео Фалиро, тел.210-9471000, 35евро/на човек.

Александра

Традиционната гръцка кухня е предпочитана тук, в Александра, срещу парка Панатинея за Чистия понеделник се приготвят много постни вкусотии. Грах с каперси, октопод с макарони, фасул със спанак, нахут, артишок а ла полита, печен октопод  и много други...

Информация: Александра, Аргентинис Димократиас 8Α, Парк Панатинея, тел.210 6420874.

Изба Кокоту

Ако искате да се насладите на чистия въздух и да пуснете хеърчилото си, помислете за алтернативата, която ви предлага Изба Кокоту в Стамата. Там, ще имате много място за разходка, и ще се насладите на блюдата, които ще приготви кетърингът на Menoo, както и на вината на избатаα. Ще опитате салата от патладжани, салата оф фасул с пресен лук и магданоз, скариди с лимон и зехтин, баница, сепия със спанак и много други традиционни блюда. Част от приходите ще бъде дарена на организацията „Заедно за детето”.

Информация: Изба Кокоту, Стамата, тел. 210 8145113, 39 евро на човек

Категории: Чист понеделник ресторанти в Атина постни блюда
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus