Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да се храним здравословно и през уикенда

28 Септември 2014 / 18:09:27  GRReporter
1029 прочитания

Не е необходимо усилие, за да се храните и през уикенда здравословно. Достатъчно е да внимавате за някои неща, които ще ви помогнат да останете елегантни и здрави.

Истината е, че всеки има право да прегреши от време на време, но ако това се случва всеки уикенд, нещата стават по-трудни.

Вижте какво трябва да имате предвид, за да не пропадат усилията през седмицата и да можете да се наслаждавате на здравословни хранителни уикенди, без да се потопявате в угризения в понеделник.

Внимавайте за покупките си

Отивайки в супермаркета в събота сутринта, избягвайте рафтовете със сладки неща, шоколади и кроасани. Ако минете покрай тях, те ще свършат в количката ви и след това в кухнята ви, в стомаха ви  и в нервите ви. През уикендите прекарваме много време в къщи, похапването се увеличава, за това се погрижете да няма изкушения в кухнята и в хладилника ви, на тяхно място предпочитайте зеленчуците и плодовете. Когато ви се прияде сладко, направете си плодова салата и й се насладете.

Не пропускайте закуската
Не искаме да ви будим в 7 сутринта, за да следвате седмичната програма. Но дори и в 10 закуската ще ви помогне да започнете с енергия деня. Не я пропускайте, пиейки само кафе, а й се насладете в деня, когато имате време и не трябва да дъвчете на крак. Избягвайте обработените и мазни храни и вместо яйца с бекон предпочетете сандвич с черен хляб, пуйка и маруля, малко портокалов сок и кафе с колкото може по-малко захар.

Разходете се... сити
Ако трябва да излезете на пазар или на разходка, погрижете се да сте с пълен стомах. Разходката отваря апетита, и тогава всичките баничарници, фаст фуд, сладкарници ще се окажат на пътя ви. Тъй като е възможно вместо дрехи, да си купите нещо за ядене със съмнително качество, погрижете се да не излизате от къщи гладни.

Разглезете се (малко)
АКо през цялата седмица се лишавате от всякакви сладки неща, това си позволете през уикенда малко черен шоколад или топка сладолед, без сироп и сметана. Много пъти единственото, което ни липсва е вкусът, а не количеството. Наслаждавайки се на нещо сладко, винаги с мярка, задоволете желанието си и ще намалите вероятността да изоставите диетата си.

Внимавайте какво ще поръчате
Ако хапвате навън можете да се насладите също на здравословна храна, която все пак да е вкусна. Затова внимавайте какво поръчвате и как го ядете. Не вземайте която и да е салата, не всички са здравословни- сосовете, бекона и крутоните увеличават калориите и мазнините. Изберете такава, която не съдържа много екстри и са главно зеленчукови. За основно ястие избягвайте карбонара, пълнените шницели и предпочитайте по-прости неща без сметана, сирене и сосове. Добър избор е рибата, супата, месото със зеленчуци, ризото с морски дарове. Внимавайте и за порциите.Ако ви сервират големи порции- изяжте нормално количество, останалото вземете за в къщи.

Категории: уикенд здравословно хранене диета
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus