Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Динята: 5 забавни начина да й се насладите

03 Август 2014 / 18:08:13  GRReporter
1816 прочитания

Толкова много неща можете да направите с изключително вкусните дини... Вижте петте най-впечатляващи от тях. Приятелите ви и децата ви ще останат с отворени уста, а освен това ще похарчите малко пари.

Напитка от дини

Няма нищо по-разхлаждащо в един горещ летен ден от висока, студена чаша с лимонада. Едно от най-забавните неща, които можете да направите с динята, е една ръчно приготвена напитка от диня, по подобие на лимонадата, оранжадата и другите такива. Вкусът е толкова уникален, че няма да го срещнете никъде другаде. Нарежете динята на парченца, сложете кубчета лед и малко лимонада или лимонов сок и ще останете изненадани.

Направете си ...кошница от диня

Дините са идеално средство, с което можете да упражните това изкуство. За да направите кошницата си, изрежете част от сърцевината й, запълнете с други пресни плодове. Гостите ще се впечатлят, а вие няма да се затрудните изобщо.

Сандвич от диня

Вместо хляб, опитайте да използвайте филии от диня за сандвича си. Сложете между тях козе сирене и рукола като пълнеж или ако предпочитате да го ядете като десерт- сложете ванилов сладолед и шоколадов сироп между две парчета диня.

Диня на фигурки

Тъй като дините обикновено са големи, имате голямо поле за творчество. Просто нарежете динята на големи шайби и ги оформете с формички, които използвате, за да правите курабийки. Ще станат като скулптури и всички ще искат да ги опитат.

Коктейл от диня

Едно лято без коктейл на двора е като Коледа без елха. Можете да добавите диня към маргаритите и мохитото. Можете също да добавите сок от диня към любимия ви джин или към водката. Направете коктейл и за децата- без алкохол, като им добавите и чадърчета. Така всяка вече със семейството ви ще прилича на празник.

Категории: диня начини за употреба напитка сандвич кошница
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus