Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Двойна верижна катастрофа на автомагистрала Егнатия

22 Януари 2013 / 16:01:06  GRReporter
2123 прочитания

Една възрастна жена загина и други 23 души бяха ранени при двойна верижна катастрофа на автомагистрала Егнатия тази сутрин. В тежкия инцидент до село Клиди в посока Солун се сблъскаха и преобърнаха общо 28 леки и тежки товарни автомобили, както и ТИР-ове.

Жената загина по време на първата катастрофа, в която участваха 20 автомобила. Двама от 21 ранени са в тежко състояние. Сред останалите по-леко ранени има и три деца.

При втората катастрофа, на разстояние от около половин километър се сблъскаха осем автомобила, сред които и една линейка. Ранените там са двама: една бременна жена, която се е намирала в линейката на път за болницата и един мъж.

Според първоначалната информация големият инцидент започнал малко след автогрила, който се намира на магистралата. Шофьор на ТИР спрял камиона внезапно и това предизвикало първата верижна катастрофа.

Пътните условия в района са затруднени от гъста мъгла, която според  полицаи от Пътна полиция е допринесла за тежкия инцидент.

Ранените бяха откарани в болници. Бременната жена, която очаква да роди всеки момент и нейните близнаци са напълно добре.

Движението по автомагистрала Егнатия бе възстановено след 14:00. 

Категории: Общество верижна катастрофа автомагистрала Егнатия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus