Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Годишно туристите оставят в Гърция над 100 милиона евро само за бакшиши

30 Юни 2014 / 15:06:21  GRReporter
879 прочитания

Гърция е страна, която кара туристите да се чувстват като боговете на Олимп. И те й се отплащат. Сумата, която оставят годишно само под формата на бакшиши е... 100 милиона евро, показва съвместно проучване на известен сайт за туристически резервации и вестник Етнос. Те са анкетирали 250 000 души от 8 страни - Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, САЩ, Русия, Испания  и Бразилия дали оставят бакшиши по време на ваканцията им в Гърция.
    60 на сто от американците са отговорили утвърдително и са посочили, че са най-доволни от хотелите и ресторантите в родината на Омир. Останалите 40%, които не са оставили бакшиш отговарят, че обслужването не е отговаряло на платента за него цена, а и че процент от цената отива и за обслужването.
    В списъка на щедрите следват германците, 49 на сто от които също са оставили бакшиш, а на трето място са бразилците с 33 на сто. Следват испанците с 30 на сто и руснаците  с 29 на сто. Най-стиснати се оказват италианците, от които едва 11 на сто оставят “нещо” за сервитьора, следвани от французите с 15 на сто и британците с 26 на сто.
    Очакваме и вашето мнение за гръцкия туризъм в анкетата ни този месец.

 

Категории: Гърция туризъм ваканции почивки бакшиши хотели ресторанти обслужване цени
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus