Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Голотата на Уго Родиноне

11 Юни 2012 / 14:06:50  



    Изящните тела на танцьорите са вдъхновявали не един и двама художници и фотографи. Чарът на швейцареца Уго Рондиноне (роден 1963) е в простотата на неговите фигури, отлети от восък в естествените размери на телата и в натуралните за материята цветове. Те са крехки и елегантни, привлекателни в своята непринуденост и в същото време стилни и внушителни. Подобно на предшественика си Алберто Джакомети Рондиноне възхвалява аскетичното тяло, което едновременно с това е и атлетично, издръжливо, жилаво. За разлика от балерините на Едгар Дега той извайва танцьори, които си почиват. Неговите уморени тела обаче са удивително грациозни и хармонични.
    До средата на септември в Музея на кикладското изкуство в Атина могат да се видят седем голи фигури на Уго Рондиноне, съпроводени от един мълчалив циферблат (снимка номер 5) без стрелки, който сякаш иска да ни каже, че времето е безсилно пред неподправената красота.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus