Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Итака, островът на Одисей

09 Август 2014 / 21:08:03  GRReporter
1857 прочитания

Зелената Итака ще намагнитизира погледа ви с гъстата си растителност и изключително чистите си сини води. Тук има живописни селища, където ще се запознаете със земния рай, в който ще се връщате отново и отново. Знаете ли, че Итака е вторият най-малък по население йонийски остров след Пакси. Намира се на 2 мили западно от Кефалония.

Вати

Разходете се из красивото селище, с особен йонийски цвят, вижте цветните къщи с неповторима архитектура, зелените склонове и плажовете с дребни камъчета.

Разходка в Аноги

В това красиво село ще видите църквата Богородица във византийски стил, построена през 12 век. Това е един от най-големите и най-старите храмове на Балканите. Там се намира една от най-любопитните забележителности на острова- огромни каменни монолити, наречени менир (във форми, които свидетелстват, че са направени от човешка ръка), както и гората на Аноги, която ви очаква за разходка.

Саворо, за да оближете пръстите си

Задължителен за почитателите на добрата кухня е местният специалитет саворо, който се прави от пържена риба, със стафиди и розмарин. Опитайте също така традиционното пиле „церепа”, домати на фурна, а от десертите- ровани, което се прави от ориз и мед.

Гмурнете се в безкрайната синева

Итака е известна със сините си води и тук се намират някои от най-красивите плажове, които можете да видите в Гърция. Искате спокойни плажове с малки бели камъчета? Или предпочитате златен пясък? Каквото и да ви харесва, ще го намерите на острова. Един от най-красивите плажове е Гидаки, известен с красотата си и чистите си води.

Платис Амос също е много красив плаж, който е достъпен само от към морето. Заради стръмните брегове и подчертания релеф, повечето плажове на Итака са достъпни само с лодки. Преди да си тръгнете, посетете във Вати мраморната пещера. Там, между сталактитите Одисей е криел според легендата подаръците от царя на феаките Алкиной.

 

Категории: Итака Одисей Йонийски острови плажове
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus