Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Как да се отървем от ненужните килограми през 2014

04 Януари 2014 / 16:01:37  GRReporter
931 прочитания

Празниците (почти) приключиха. И заедно с тях- и всички отлично обосновани оправдания, които имахме преди да се отдадем на всеки вид храна- сладка или солена.

Ето 14 съвета как да се отървем от натрупаните след празниците килограми.

1. Не си гладен, жаден си. Това трябва да е вашето мото през новата година. Ако си помислите, че всъщност организмът ви иска вода, а не храна, тогава ще видите, че това е вярно.

2. Мислете за това, което добавяте към храната си, а не за онова, което махате. Да извадите от ежедневното си меню картофките и безалкохолните не е нищо пред безкрайните закуски с плодове, зеленчуци, ядки и други неща. Всичко е въпрос на възприятие.

3.  Намерете причината за глада си. Ако хапвате, за да разрешите другите си проблеми (умора, притеснение, скука)- трябва да промените начина си на мислене.

4. Подбирайте храните си. Едно пълноценно хранене трябва да ви предпази от излишните снаксове, когато седнете на дивана, за да си починете или да гледате филм.

5. Наслаждавайте се на любимите ви храни. Хранене не означава безвкусни блюда, а избор на правилните порции. Тази тактика ви дава възможност да се насладите на любимите си храни без ограничения.

6. Добре е да хапвате от „забранените” храни извън къщи. Една разходка за един сладолед е идеална причина да излезете навън.

7. Много хранения- казват специалистите и са прави. Малките и чести хранения през деня ви държат сити и поддържат метаболизма.

8. В началото бяха... протеините. По-засищащи са от въглехидратите и мазнините и може да станат вашето тайно оръжие  в борбата с килограмите.

9. Подправките създават чувство за заситеност  и е добре  да ги прибавяте на всичките блюда.

10. Оставете... забранените храните на рафтовете в супермаркета и сложете на вашите рафтове малки и здравословни снаксове. Така ще премахнете дразнителите от дома си.

11. Детските  порции, когато се храните с приятели в ресторант, ви позволяват да продължите социалния си живот, докато сте на диета, без да се натоварвате с повече калории.

12. Сезонните плодове и зеленчуци имат вкусове и аромати, които ще задоволят и най-претенциозното небце.

13.  Заместете една порция паста с купа зеленчуци по ваше предпочитание и скоро ще ...можете да обуете любимите ви тесни дънки.

14.  Когато почувствате, че страхът или ежедневието ви притискат, опитайте се да приложите тактика, различна от храна- йога, разходка, малко музика или разговор с приятели ще ви успокоят и ще премахнат стреса без излишни калории.

 

Категории: хранене калории диета съвети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus