Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Какво ново: GRReporter.info v.1.0

01 Декември 2009 / 12:12:44  

 

Интернет сайтът е една динамична система, която постоянно се развива. В началото на Септември месец 'пуснахме на вода' версия 1.0 на на новия ни сайт. Най-важното нещо, което остава и най-скрито за нашия читател, това е преминаването ни на Drupal CMS.

 Защо Drupal? 

 

 Ами защото са готини и отворени... имам предвид, че системата позволява всичко и е с отворен код. Drupal става все по-добър и все по-разпространен, и нещо много важно: има голяма общност около него. Все хубави неща, които правят създаването на един сайт маааалко по-лесна задача.

 И все пак, какво успяхме да надградим над Drupal?

 Желанието ни беше да има някаква наследственост от стария ни сайт, като в същото време да реализираме и всичките си нови идеи. Целта ни беше да създадем функционален и удобен за ползване сайт, който в същото време да не претоварва потребителя с ненужна информация. Искахме дизайнът да е максимално изчистен така, че да изпъква съдържанието на сайта.

 Да живеят минимализмът и функционалността!

 

 

Искахме при зареждането на сайта потребителят да може да види възможно най-голяма част от началната страница. „Жертвахме“ традиционния банер във главата на сайта, но това си има съвсем конкретна причина – за наша радост Google (и другите търсачки) увеличиха значението на вътрешните страници на сайтовете. Това ни даде основание да направим нашата първа страница удобна за потребителя, за бързо и интуитивно ориентиране в съдържанието на сайта. Рекламодателите не са ощетени ни най-малко: убедени сме, че в случая „по-малкото е повече“ и рекламите на първа страница събират повече читателско внимание. Освен това имаме много интересни и нетрадиционни неща, които да предложим на рекламодателите на вътрешни страници.

Хоризонталното меню заема малко място, като в същото време показва всичко. Едно изречение описва най-големите предимства на този тип меню. Хубавите неща са прости и лесни за употреба.

Новината!

Новините са оста, около която се върти вселената на GRReporter. Не просто новините, а актуалните новини; и не просто актуалните нови, а водещите актуални новини; и не просто водещите актуални новини, а Новината! Отделихме специално място на водещата новина. И за да е максимално информативна, направихме й мини галерия, за лесна и бърза навигация на снимковия материал към нея.

Мултимедия, мултимедия, мултимедия!

Доскоро сайт беше рано на текст и снимка. Вече сайт означава Мултимедия. Поставили сме си за цел, на нашия сайт да има много видео: документални филми, интервюта или просто любопитни кадри, уловени за нашите читатели. Видеото заема основно място в нашия сайт, затова го качихме възможно най-горе на първа страница.

Категории, новини... всичко на показ.


Споменах ли за важността, която придаваме на новините? Не е достатъчно те да са авторски, да са интересни и добре написани. Необходимо е да са на показ! Читателят трябва да ги вижда и само с един поглед да може да види най-новото и най-интересното от всяка област на живота, която отразяваме на сайта.

Прозорец към света... без думи.

Една добре направена фотография, може да каже повече, отколкото 1000 думи. Постарахме се да предложим не само интересни и качествени фоторепортажи, но и да ги поднесем по възможно най-съвременен начин, възползвайки се от всички възможности, които предоставя Web 2.0. Мислим, че галерията се получи много добре:

И на цял екран:

 

Времето

Отдавна искахме да поставим прогноза за времето. Имаме още идеи за това как да улесним нашите читатели в тази насока, но всяко нещо с времето си.

Какво ново?

Където и да се намира в сайта ни, читателят трябва да може да вижда актуалните нови. Затова поставихме в страничния панел един табов елемент, който винаги да е пред погледа на читателя и да не се налага да се връща на първа страница, за да види най-актуалните новини.

Полезни връзки

Връзките са полезно нещо , а информацията е един от най-важните ресурси. Решихме, че някои полезни материали, които предоставят полезна и практически важна информация трябва да бъдат винаги на разположение на нашите читатели. Работа, образование, Администрация.

Анкета и календар

Обратната връзка е много важно нещо. Ще се стремим все по-често да искаме мнението на нашите читатели.

В календар сме се опитали да съберем всички значими и важни събития, които биха представлявали интерес за нашите читатели. Това не е просто календар, а КАЛЕНДАР!

DJ: Музика!


GRR Hot 15 е музикална класация, която пуснахме още на стария сайт. В нея са включени 5 песни от гръцките чартове, 5 актуални български песни и 5 песни от световната музикална сцена. Освен дизайна на самата класация, новост е възможността за гласуване за любима песен, както и възможността за гледане на видео клипа към нея, в отделен прозорец, така че посетителят на сайта да може да продължи с разглеждането на класацията.

Туристически маршрути

С туристическите маршрути, ние предлагаме на нашите читатели изчерпателна информация за няколкодневна екскурзия в Гърция, която сами (а може и с наша помощ) да организират, за да прекарат незабравими няколко дни със семейството си или приятели. Имате карта, на която да видите изчертан маршрута, снимки, видео.

GRR Чат

Чатове в интернет има много. Това, което отличава GRR чата от всички останали е, че ние искаме да го направим средство за комуникация между хора, за които езиковата бариера е пречка. Целта ни е всеки потребител да пише на родния си език, а чатът да превежда. Разбира се, имаме още много работа по самия чат и превеждането не е перфектно, но началото е поставено. Няма нищо по-хубаво от това да намираш нови приятели, нали?

Какво още?

Коментари под всяка статия с възможност за гласуване, за оценяване на коментарите, споделяне в социалните мрежи, последни новини от категория, лесна навигация във вътрешни страници, архив на сайта с интуитивно филтриране по дата, две езикови версии, форум, RSS....

И това не е всичко! Подготвили сме ви още много нови и интересни неща, така че бъдете нащрек! Wink

 

 

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus