Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Капсулата

19 Юни 2012 / 17:06:13  



 

Новият филм на гръцката режисьорка Атина Цангари "Капсулата" е една гръцка готическа мистерия, вдъхновена от работата на младата артистка от Полша Александра Василиевска.

Историята е следната: Седем млади жени. Пансион, закачен за една кикладска скала. Серия от уроци да си дисциплиниран, да желаеш, да откриваш и изчезваш. Меланхолия, този неизбежен цикъл на прага на женствеността, който е безкраен.

Заедно с филма Атина Цангари представи едноименната си арт инсталация.

Тя променя предназначението на цифровата 3D технология, за да създаде един калейдоскопичен илюзорен апарат, една съвременна адаптация на „кинетоскопа” от първите години на киното. Той приканва нищо неподозиращата публика да се присъедини към приключението на визуалното възприятие, в зависимост от това колко отдалечени са от екрана и съответната височина. Зрителите могат да проследят цялата история, която се разгръща на екрана или да разгледат снимките като мимолетни и мистериозни съновидения. 

 

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus