Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Круши за предястие, основно ястие и десерт

30 Ноември 2013 / 14:11:53  GRReporter
3092 прочитания

Крушите са един от любимите зимни плодове, но могат да господстват и в кухнята ни. Сайтът click@Life представя 9 вкусни начини да ги включите в менюто си

1. Салата със спанак, синьо сирене, круша и орехи

Плодовете много си отиват със зелената салата.  Затова често й добавяме ябълка или портокал. Опитайте да добавите и малко круша към спанака, заедно с малки хапки рокфор и орехи. Вкусът на соления рокфор „угася” плодовата прохлада на крушата, а орехите добавят мазнини и придават необходимата тръпчивост. Пригответе си и сладък винегрет със зехтин, балсамико и малко мед и ще имате прекрасна зимна салата.

2. Свинско с круши

Свинското месо си отива много със сладките вкусове, като тези на кайсиите или на сливите. Крушите могат да заместят картофите, с които сте свикнали да готвите свинското и да придадат сладост на блюдото. Можете да нарежете крушите на четири, да ги сотирате в  малко масло и захар, докато омекнат. Междувременно сотирайте свинското в тенджера с малко мазнина и добавете крушите. Добавете и една чаша вода и оставете на бавен огън докато омекнат.

3. Брускети с козе сирене и круши

Можете да приготвите зимен вариант на брускетите като намажете препечения хляб с чесън и масло, добавите няколко хапки козе сирене и малки парченца круша. Вкусът на сиренето и крушата са идеалното съчетание.

4. Smoothie с круша и мед

Ако обичате соковете, сега е сезонът да си приготвите много и вкусни варианти. Разбийте в блендера една мека круша, банан, половин чаша портокалов сок, 2 лъжички мед и една кафена чаша мляко, както и лед. За да стане по-хранително, можете да добавите и 1 лъжичка тахан.

5. Сангрия с круша

Всички обичаме сангрия, това прекрасно червено вино с плодове. Макар, че се пие през лятото, плодовете в него са главно зимни- ябълки, портокали и круши. Пригответе си една зимна сангрия с една чаша червено сухо вино, една кафена чаша бренди, нарежете един портокал, една  ябълка и една круша на филийки. Добавете ако искате 4 лъжици мед или захар и 2 пръчки канела. Оставете цялата вечер, за да се ароматизира и я сервирайте.

6. Кейк с круши и орехи  

Плодовете се съчетават добре с ядки, както и кейковете. Крушата, както и ябълката и бананите добавят сочност на кейка. Можете да смесите 2 чаши брашно, малко канела, чаша захар, 2 лъжици зехтин, 1 яйце, 1 лъжичка сода, кофичка кисело мляко, половин чаша мляко, 2 круши, нарязани на дребно,  и шепа орехи. Печете на 180 градуса за 40-45 минути.

7. Шоколадов мус с круши

Крушите се съчетават прекрасно с шоколад, особено с натуралния. Опитайте да приготвите компот от круши, слагайки 5 круши в тенджера с 200 грама захар и след като омекнат, направете ги на пюре. След това разбъркайте с шоколадов мус, приготвен от 200 грама кувертюр, разтопен в половин чаша мляко, 200 грама сметана.

8. Печени круши

Както и печените ябълки, така и крушите са много вкусни, печени на фурна. От високата температура излиза цялата сладост на плода, запазвайки хранителните съставки. Срежете крушите на половинки, махнете средната част със семките. Поставете в тава със срязаната част, обърната надолу, добавете вода и чаша сладко вино, поръсете с кафява захар и канела. Оставете на бавен огън около 2 чаша, докато омекнат и се карамелизират.

9. Целувки със сметана, круши и фурми

Лесна идея за прекрасен зимен десерт. Приготвя се много лесно с  блат от целувки (можете да си ги приготвите или да ги купите готови) и сладка сметана отгоре. Гарнирайте със сварени във вода и захар круши (или компот), и с няколко фурми. Върху тях полейте с разтопен шоколад.

Категории: круши рецепти салата основно ястие десерт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus