Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Майката на Алексис Григоропулос роди отново син

18 Юни 2013 / 16:06:14  GRReporter
1447 прочитания

На 51-годишна възраст майката на Алексис Григоропулос, чието убийство предизвика масови протести в Гърция роди син. Джина Цаликян е родила миналата седмица, а бащата на детето е Андреас Константину. Той стана известен на гръцката общественост като близък приятел и представител на семейството след като Алексис загина от полицейски изстрел на 6 декември 2008. Константину беше човекът, който подкрепяше непрестанно майката на 15-годишното тогава момче до края на съдебното дело срещу полицая Епаминондас Корконеас.

Както пишат гръцките медии, приятелската връзка между двамата постепенно прераснала в любовна. Но през всичките тези години за нея не е знаел никой друг освен най-близките им приятели.

Заради намесата си в драмата на семейството след убийството на Алексис, Андреас Константину можеше да излиза с Джина Цаликян, без никой да разбере, че между двамата съществува каквото и да е друго освен една топла човешка връзка. Детето им се роди преди пет дни и новината се появи в медиите, въпреки че никой от двамата не искаше никаква публичност.

След щастливото събитие и първите няколко месеца от живота на новия член на семейството, Джина Цаликян се очаква да довърши книгата си за Алексис, твърди електронното издание parapolitika.gr. Според добре осведомени източници тя е прекъснала писането, заради бременността и опасностите, които е криело за нея психическото натоварване.

Други източници твърдят, че майката на Алексис е искала да забави малко писането на книгата, за да може с времето да погледне събитията малко по-отстрани. В нея Джина Цаликян се очаква да опише как е преживяла деня, в който е загубила детето си от изстрела на полицай в Ексархия. Майката иска да представи детето си като еднин съвсем нормален тийнейджър, загубил живота си нелепо и без никаква причина.

От книгата вероятно няма да липсват и лични откровения за събитията, както и подробности, които досега не са известни на публиката. Не са малко източниците, които твърдят, че Джина Цаликян е обсъдила да издаде книгата си както с издателски къщи, така и с един от големите неделни вестници, чийто издател е изразил огромното желание да разпространие книгата на майката на Алексис Григоропулос.

Категории: ОбществоКриминална хроника Алексис Григоропулос убийство Ексархия Джина Цаликян книга
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus