Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Музей на виното

30 Септември 2011 / 20:09:35  Перлата на комплекс „Онетория”, района Капандрити, Атики е Музеят на виното. В него са изложени преси, помпи, инструменти за обработка и винификация от 18-ти век до днес, както и оборудване за дестилация от 16-ти век до най-модерните съоръжения.

Един от най-впечатляващите експонати в изложбата е старогръцка плоча от 300 година преди Христа, на която е изписан закон за правилата на производство и спазването на автентичността на виното, според района, от който произхожда. „Това, което сме забравили през годините, не е безвъзвратно загубено. Всичко може да се спечели обратно стъпка по стъпка”, обясни винопроизводителият и създател на музея Костас Лазаридис, като направи връзка между мъдростта и развитото гражданско съзнание на античните гърци и превратните времена, които техните наследници преживяват.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus