Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-хубавите плажове в Гърция. Завиждайте, Хаваи!

02 Септември 2012 / 12:09:20  GRReporter
30394 прочитания

От Халкидики на север до егейските острови, Крит и Пелопонес, и разбира се, островите на Йонийско море, известни с някои от най-добрите плажове в Европа, нека се гмурнем в най-добрите плажове в Гърция (и не само)

 

Плажовете, лятото и Гърция представляват една неделима троица на идеалната ваканция за повечето хора. Само един проблем съществува: в Гърция има толкова много и толкова хубави плажове, че е изключително трудно да изберем най-добрите от тях и всички да са съгласни с този писък.

Ние ще споменем някои от несъмнено най-красивите плажове, които приличат на картини със своите изключително чисти води във всички възможни нюанси на синьото и зеленото, с безкрайните пясъци, стръмните скали и шарените камъчета.

 

Егремни-Порто Кацики-Катизма (Левкада)


Това са трите най-големи плажа на западната част на остров Левкада. (www.lefkada.gr). Известни са с в целия свят - не без основание. Тюркоазените им води,  снежнобелият едър пясък и впечатляващите скали създават уникално красиви пейзажи, който трудно могат да бъдат видени другаде. Морето и изключително чисто и дълбоко на два от тези плажове (Егремни и Порто Кацики), достъпът до тях е като се слиза доста стъпала. Заради мястото им в западната част на острова, тези плажове предлагат невиждани залези.

 

Навагио (Закинтос)


Най-известният плаж на о-в Закинтос ( www.zakynthos.gov.gr ) е едно специално творение на природата и на едно морско крушение.  То се случва през 1982 г., когато корабът "Панайотис" пренася нелегално цигари от Турция. Заради много влошените метереологични условия и развален двигател, корабът излиза от маршрута си и се сблъсква със скалите на северозападната част на острова. Днес корабът се намира в центъра на един недостъпен плаж с пясък и камъчета, неговите води са кристални и прозрачни, и той може да бъде посетен само от морето и.

 

Миртос (Кефалония)


Не можем да пропуснем един впечатляващ плаж на Йонийските острови - Миртос (www.kefallonia.gov.gr/pages/gr/touristikos-odigos.php ), по пътя за Ассос. Неговата красота е обсъждана по целия свят, а пейзажът наоколо е достоен за славата му на един от най-добрите плажове в Гърция. Разполага с опреден брой шезлонги, поставени на рядко, спасител, съблекални, лекарски пункт и др.

Ахла- Скокът на старицата (Андрос)

 


Остров Андрос е заобиколен от 176 км море, които го украсяват с прекрасни плажове. Обаче плажът Ахла и Скокът на старицата заслужават да бъдат споменати. Първият се намира на североизточния бряг на острова и има дребни камъчета и сенки под съседната гора,  в същото време е много спокоен дори когато духа вятър. Цялата долина и плажът са особено красиви.

Характерната скала, която е дала името на плажа със зелените води - "Скокът на старицата" има своя история: турците искали да завладеят Горната крепост на Кохилос и принудили една старица с дъщеря си да поискат убежище в крепостта. Когато жителите й ги приели, старицата отворила тайно портите и крепостта паднала. Но самата тя не могла да живее със срама скочила на скалата и се вкаменила.

Симос (Елафонисос)

 


На северната страна на острова срещу Китира се намира световно известният плаж Симос (http://elafonisos.gov.gr). Плажът разделя Саракинико, създавайки два залива - залива на Саракинико и този на Франго. Безкрайният плаж на Симос е покрит със ситен златен пясък и пясъчни дюни във вътрешността си, а гората с морски кедри се простира на голяма дължина и обединява двата плажа.

Врика - Вутуми (Андипакси)


Категории: острови плажове Халкидики Амулияни Миконос Икария Скиатос Милос Кефалония Лефкада Крит Закинтос Елафонисос Куфонисия Андрос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus