Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-красивите плажове на Гърция

21 Юли 2012 / 15:07:43  GRReporter
23119 прочитания

За мнозина лято, плажове и Гърция са трите условия за една идеална почивка. Има само един проблем: Гърция има толкова много и толкова красиви плажове, че е наистина трудно да изберем най-добрите.

Ще представим някои от безспорно най-красивите плажове в Гърция, които приличат на картинка, с кристално чистата си вода и безкрайните пясъчни ивици, стръмните скали и прекрасните дребни камъчета.

От Халкидики на север, до островите в Егейско море, Крит, Пелопонес и разбира се, Йонийските острови, които са прочути като едни от най-красивите плажове на Европа, ще се гмурнем в най-красивите плажове на Гърция и не само!

Егремни-Порто Кацики-Катизма (остров Левкада)

Тези три големи плажа в Западна Левкада ( www.lefkada.gr/pages.asp?pageid=845&langid=1 ), са прочути в целия свят. И с право. Тюркоазените им води, белият едър пясък и внушителните скали създават уникални пейзажи, които трудно ще намерите на друго място. Морето е дълбоко и кристално чисто, а достъпът до два от плажовете (Егремни и Порто Кацики) се осъществява като се слиза по доста стълби. Поради местоположението им в западната част на острова, тези плажове предлагат прекрасни залези.

Навагио (остров Закинтос)

Най-известният плаж на остров Закинтос ( www.zakynthos.gov.gr ), е особено творение на природата. Тук през 1982 корабът „Панайотис”,  превозвал нелегални цигари от Турция е претърпял корабокрушение. Поради изключително лошите атмосферни условия и повреда в двигателя, той се разбива в скалите в северозападната част на Закинтос. И днес може да се види заровеният в пясъка скелет на кораба. Морето е кристално чисто, плажът е със ситен бял пясък, а стръмните скали създават фантастичен пейзаж.

Миртос (остров Кефалония)

Още един прекрасен плаж на Йонийските острови - Миртос ( www.kefallonia.gov.gr/pages/gr/touristikos-odigos.php ), по пътя към Асос, не би могъл да липсва от списъка с най-красивите плажове на Гърция, тъй като красотата му е прочута в целия свят. Плажът е много добре организиран, с определен брой разположени доста нарядко шезлонги, спасител, съблекални, пункт за първа помощ и т. н.

Ахла-Тис Гриас то Пидима (остров Андрос)

176 километра море заобикалят остров Андрос и го „украсяват” с прекрасни плажове. Но плажът Ахла и Тис Гриас то Пидима трябва да бъдат отбелязани специално. Първият се намира в североизточната част на острова и е покрит с дребни камъчета, а близката гора предлага прохладна сянка. Морето е спокойно, дори когато духа силен вятър.

Скалата, дала името на плажа със зелените води „Тис Гриас то Пидима” (в превод от гръцки означава „Скокът на старицата”), има цяла история: когато турците поискали да завладеят непревземаемата крепост в Кохило, накарали една старица и дъщеря й да поискат убежище в крепостта. Когато жителите ги посрещнали, старицата отворила тайно портите и крепостта била превзета. Старицата обаче не издържала на срама, хвърлила се в пропастта и се превърнала в камък.

Симос (остров Елафонисос)

В южната част на острова, в района на Левки и срещу Китира, се намира прочутият плаж Симос в Елафонисос ( http://elafonisos.gov.gr ). Плажът е разделен на два залива – залива Саракинику и залива Франгу. Безкрайния плаж на Симос е покрит със ситен златен пясък.

Врика-Вутуми (остров Антипакси)

На остров Антипакси се намират двата плажа Врика и Вутуми с едър бял пясък и прозрачни смарагдови води ( www.paxi.gr ). Те не са организирани, нямат шезлонги, но близо до тях има таверни. Островът е потънал в зеленина, а гъстата растителност стига чак до плажовете.

Пори (островите Куфонисия)


Пори е най-отдалеченият плаж на Пано Куфонисио ( www.koufonisia.gr ), на около 4 километра от главния град на острова, но представлява истинско откритие! Това е голям плаж с впечатляващи тюркоазени води, които приличат на басейн, един от най-добрите плажове на Цикладските острови.

Категории: плажове Гърция острови ваканция Закинтос Миконос Халкидики
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus