Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Няколко предложения къде да отпразнувате Първи май

29 Април 2012 / 18:04:09  GRReporter
4702 прочитания

Слънчево време, пролетна природа и евтини дестинации близо до гръцката столица. Трябва ли ви нещо друго, за да се насладите на празника Първи май, особено ако сте успели да си вземете отпуска и в понеделник? По-скоро не!

Разходки с колело, пикник на брега на морето или в гората, добра храна, може би първото къпане за най-смелите, и естествено, най-красивият майски венец от диви цветя, това са някои от нещата, с които ще можете да се похвалите, когато се върнете във вторник вечерта в шумната Атина.

Островите в Сароническия залив

Едно от най-примамливите предложения да прекарате хубав уикенд близо до столицата Атина, са островите в Сароническия залив. Особено ако сте сред щастливците, взели отпуск за понеделник и имате 4 свободни дни, островите Егина, Порос, Саламина, Спецес, Хидра и Ангистри, ви очакват, за да отпразнувате пролетта и да си направите майски венец на прекрасни места близо до морето.

Остров Саламина ( www.salamina.gr ), известен още от древността, е най-големият остров в Сароническия залив и най-близкият до бреговете на Атика, на няколко минути от Пирея. Там можете да посетите къщата-музей на големия гръцки поет Ангелос Сикелианос, както и Музея на народното изкуство и историята. Можете да се изкачите на хълма, където се намира театъра „Еврипид” и църквата на Света Богородица, за да се насладите на панорамната гледка, която стига до Елевсина и Атина. Можете също така да се разходите в южната част на острова, където се намира старият каменен фар. Ако пък се престрашите да се изкъпете, имате голям избор, като например плажовете Сатирли, Канакия, Баци, Еандио и др.

Егина ( http://bit.ly/Aigina_travel ), вторият по големина остров в Сароническия залив, на малко повече от час от Атина. Освен прекрасните си плажове, Егина може да предложи много други неща на посетителя, който иска да я опознае: хълмът на Палеохора с малките църквички, прекрасната гледка към залива, малките селца и пръснатите древни останки, както и нощният живот на градчето, това са само част от съкровището, наречено Егина. Не пропускайте да посетите рибния пазар и традиционните таверни, за да хапнете прясна риба и да опитате характерните ястия и мезета на острова.

 

 

На остров Πорос ( http://bit.ly/Poros_travel ), можете да посетите един романтичен плаж – пристанището на Любовта, където да се насладите на зеленината и чистата вода под боровете, а после да се изкачите на хълма, за да се порадвате на впечатляващия залез. Къщите в неокласически стил са „украсата” и гордостта на крайбрежната улица, заедно с живописните малки и тесни улички във вътрешността на града.

 

 

Щом стъпите на пристанището на остров Спецес ( http://bit.ly/Spetses_travel ), благоуханията от ароматните му растения, изпълващи въздуха ще ви посрещнат по най-добрия начин. Движението на автомобили е забранено из целия остров, а за придвижване се използват велосипеди, мотори, или най-добре ходенето пеша. Забележителностите на острова нямат край: Музеят на Спецес, къщата и статуята на Бубулина, героинята от гръцкото освободително въстание (1821-1828), Историческият архив на острова, къщите в традиционен стил от 18 век в района на Агиос Николаос, пещерата Бакири и естествено, прословутите, усамотени прекрасни плажове на Спецес.

Прекрасният главен град на остров Хидра е построен амфитеатрално в северната част на острова, а от дясната и лявата страна на входа на пристанището са укрепленията с топовете, пазели в миналото селището. В Хидра също автомобилите са забранени, а придвижването се извършва с магаренца, което придава на острова още по-живописен вид. Струва си да погледате пристанището от хълма над града и да се насладите на прекрасния залез. Разбира се, както на повечето острови, така и на Хидра на крайбрежната улица ще откриете голямо разнообразие от таверни, кафенета, както и барове, за да се забавлявате добре през нощта.

И накрая, на малкия, но красив остров Ангистри ( http://bit.ly/Agistri_travel ), с „алтернативния” характер и ниските цени, ще откриете всички необходими предпоставки за една спокойна почивка: хотели, стаи под наем, таверни, барове за нощните часове, както и прекрасни плажове, като Скала и Драгонера.

Нафплио и планинска Аркадия


Първата столица на Гърция Нафплио ( http://bit.ly/Nafplio_travel ), е чудесна дестинация за четирите почивни дни около Първи май, като можете лесно да го съчетаете с разходка в красивите селца на планинска Аркадия (разстоянието от Нафплио до Витина е около 90 км).

Категории: Първи май празник пътуване дестинации гръцки острови Саронически залив
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus