Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Опашки за безплатните обеди на Великден

21 Април 2014 / 11:04:49  GRReporter
793 прочитания

Бедните граждани  предизвикаха големи опашки на обед  в спортната зала Руф (на улиците Пиреос и Ехелидон 69), за да получат безплатен обед, който за поредна година беше предлаган от социалните служби на община Атина.

Предлагаше се безплатна храна на бездомни и социално слаби граждани, в присъствието на кмета Георгиос Каминис.

Освен традиционните великденски блюда  бяха раздадени подаръци, предоставени от спомоществователи за бедните атиняни.

Според социалните са раздадени около 1000 пакета с безплатна храна.

Безплатен обед раздаде и православната църква в цялата страна, а много общини в страната организираха за жителите традиционните празненства с великденски блюда.

Междувременно от пътната полиция предоставиха данни, че тази година с 10% по-малко атиняни са напуснали града за празниците в сравнение с миналата година.

По-конкретно, от петък 11 април до Велика Събота през пунктовете на магистралата Атина-Коринт са минали 382 859 автомобили, а през 2013 са били 394 948, като намалението е с 3,1%.

Пунктовете на магистралата Атина-Ламия тази година са били преминати за същия от  304 478 превозни средства, а миналата година те са били  365 335,  което съответства на намаление от порядъка на 17%.

 

Категории: Великден безплатен обед пътувания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus