Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Организираните плажове в Атика през 2013: колко, какви и къде

29 Юни 2013 / 16:06:09  GRReporter
4536 прочитания

И шезлонг, и къпане, и кафе, и почивка, а и близо до града? А защо не? Организираните плажове на Атика съчетават всичко това с десеткит услуги, които предлагат удобство, развлечение и почивка. И всичко това недалече от центъра на Атина.

Брегът на Илиос, Алимос

Има всичко, което организираният плаж изисква. Но предлаганото не спира до тук. На плажа има места за хранене, за изяви, за отдих и за продажба на плажни стоки. Това е един от най-чистите плажове на Атика.

Bolivar Beach Bar и Loca Beach Bar, които се намират там, ще ви накарат да забравите градското ежедневие.

Информация: Работно време: 8:00-20:00. Тел. 210 9855169. Вход: 5 евро. Такса за шезлонг: понеделник-петък – безплатно, през уикендите- 3 евро

Страници: www.aktitouiliou.gr , www.facebook.com/aktitouiliou и www.facebook.com/BolivarBeachBar .

Астерас, Вулиагмени

Плажът е продължение на хотелския комплекс Astir Palace и събира основно ВИП клиенти. Това не е просто любимо място за лятното бягство, но и място за забавление през цялата година. Заради запазването на високото ниво на услугите, на Astir Beach може да има определен брой посетители – 1000 души. Предлагат се от шезлонги до участие в събития и конкурси, възможност за хапване и питие, и много други.

Информация: От 18 май до 15 септември  Работно време: 8.00 -21.00. Вход: през седмицата -13 евро за възрастни, 7 евро за деца от 5 до 12 години, през уикендите и почивните дни- 23 евро за възрастни, 12 евро за деца. Тел. 210 8902000.

Страници: www.astir-beach.com και www.facebook.com/AstirBeach .

 

SouthCoast, Вула

На първия плаж на Вула е създаден South Coast, нов развлекателен център за летни забавления и почивка, който включва кафенета, ресторанти, водни спортове и детски кът. Това е едно съчетание между морето и басейна, има игрища за плажен волейбол, за бадминтон, pool side restaurant с богато меню, ледени коктейли и много летни най-добрите ди джеи.

Информация: бул . К. Караманли 4 (последна спирка на трамвая), тел. 210 8958800. Работно време: 8:00-19:00, Вход: 4 евро през седмицата, 5 евро през уикендите, намален билет – 3 евро. Такса за шезлонг:2,5 евро през седмицата

Страници: www.facebook.com/groups/southcoastvoula/ и www.south-coast.gr .

 

Авлаки, Порто Рафти

Намира се в района на Порто рафти, на около 30 км от Атина и от много години му се присъжда син флаг. Има съблекални и душ, както и големи семейни чадъри, шезлонги, столове. Посещават го около 6000 души дневно. Има и кафетерия и павилион за вестници. Има и лечебница за първа помощ с необходимите лекарства. През работното време има и спасители.

Информация: работи от май до октомври, Работно време: 8:00 - και 20:00. Тел. 22990 72826. Вход: 5 евро през уикендите и почивните дни. За деца- намалени билети. Свободен вход за хора със специални потребности, кръводарители от общината.

 

Yabanaki, Варкиза

На красивия централен плаж на Варкиза, подновеният YaΒanaki е лесно достъпен от страна на крайбрежния път или през магистралата. Това е един комплекс с много дейности. Всеки ден е различен, с хепънинги, конкурси, събития, с много магазини и заведения, които работят целодневно. Има безплатен паркинг, водни спортове, като и пункт за първа помощ и спасители.

Информация Работно време: 8:00-19:00. Вход: 5 евро през седмицата, 6 евро презуикендите. Намален билет- 3,5 евро.

Страници: www.facebook.com/YabanakiBeachVarkiza и www.yabanaki.com .

 

GrandBeach, Лагониси

Плажът Grand Beach се намира пред хотел Grand Resort Lagonissi и предлага всички удобства. Има център за водни спортове. Grand Pier е уникален бар върху водата, с гледка към морето, морски въздух, модерна музика, предлагат се фрешове и питиета. Има басейн над морето. Ресторант Poseidon е идеално място за след плуването, а менюто ще задоволи всички вкусове. В цената са включени шезлонг и чадър, както и на съблекалните, душовете, тоалетните.

Информация: Вход: 8 евро през седмицата за възрастни, 17 евро през уикендите. За деца до 6 години- безплатно. За деца до 12 години- 4 евро през седмицата, 7 евро през уикендите.

Категории: Атика организирани плажове раязвлечения морски спортове Вулиагмени Глифада
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus