Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Остров Патмос, мистериозният

22 Юни 2014 / 08:06:19  GRReporter
1644 прочитания

Бохемски и неочаквано космополитен, Патмос ще ви въвлече в своя ритъм. Островът на библейското Откровение си е направо... откровение за туристите, които не обичат нагласените неща и смятат, че ваканцията е добра възможност да променим измеренията, да захвърлим токчетата, да танцуваме боси, докато слънцето изгрява.

Патмос е от известните религиозни центрове и туристи от целия свят, които идват, за да видят Пещерата на Апокалипсиса и Манастира на Патмос. Разбира се, не е само това, островът е изключително красив. Дори и през август, тук няма тълпи по улиците, в баровете и по плажовете. Ако планирате сега ваканцията си искате да избегнете ордите маниакални туристи, Патмос е това, което ви трябва.

Глава от историята на християнството

Тук е написана Светата книга на откровението и е едно от двете места на земята, където се е чул Божият глас. Патмос е важно място за всички хора на духа, които обожават особената атмосфера на Патмос и неговата култура.

Пещерата на апокалипсиса се намира на Патмос по средата на пътя от пристанището Скала към главното селище. Християнската традиция твърди, че в пещерата се е срутила скала и от там, от трите по-малки скали, които символизират Светата Троица, се е чувал гласът на Бог, когато е диктувал на Йоан текста на Откровението.

Откровение on the beach

Ако се отегчавате да шофирате, намери ли сте острова на мечтите си. Разстоянията са малки и от пристанището Скала можете да отидете на различен плаж всеки ден, дори да ги сменяте сутрин и следобед. На повечето плажове на Патмос ще намерите дървета, под които да се скриете на сянка, както и кафене или таверна. Има и организирани плажове с чадъри и шезлонги за онези, които не харесват идеята да постелят кърпата си на пясъка.

Грикос

Плажът на Грикос се намира в залива на едноименното селище. Гостоприемна атмосфера, изключително чисти води и много заведения, за да се насладите на питието си, на храната или на кафето, седнали до морето.

Кампос

Плажът се намира веднага след село Кампос в областта Като Кампос. На плажа има шезлонги и чадъри под наем, както и водни колела и канута.

Белият плаж

Вълшебна картина ви очаква щом стигнете до малкия отдалечен плаж, който се намира близо до Скала, преди Мелои. Големи дървета има за необходимата сянка.

Хора е друго нещо

Изобщо не е случайно, че международни celebrities са си купили къщи в Хора на остров Патмос. Намира се на 3 км от Скала. Мъничка, космополитна, с фантастичен избор за храна и питие, събира красиви хора с големи усмивки и настроение да избягат от ежедневието. Хора и като вас...

 

Категории: остров Патмос Апокалипсис евангелист Йоан плажове
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus