Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Първи Доктор на науките в екипа на GRReporter

27 Февруари 2013 / 11:02:41  

От вчера екипът на GRReporter има и своя първи Доктор на науките! Нашата колежка Десислава Йорданова, редактор на Новините от България на гръцки език блестящо защити дисертация на тема “Съпоставителен анализ на членните системи в българския и гръцкия език”. В своя научен труд, върху който работи в продължение на години, тя анализира задълбочено в съпоставителен план членните системи в българския и гръцкия език. Изследването се базира на разширения модел за съпоставителен анализ на Андрей Данчев, включващ три основни компонента: 1) анализ на системно равнище, 2) анализ на преводен корпус, 3) анализ на грешки в междинния език на обучаемите. Резултатите от изследването могат да бъдат използвани при съставянето както на помагала по гръцки език, предназначени за българи, изучаващи този език, така и на подходящи упражнения, чиято цел е да бъде усвоена правилната употреба на гръцките членни форми.
Десислава Йорданова е преподавател по новогръцки език в Югозападния университет в Благоевград. В екипа на GRReporter е от 2010. Завършила е Великотърновския университет “Св.св. Кирил и Методий”.

 

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus