Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сирос, господарят

30 Март 2014 / 14:03:22  GRReporter
1460 прочитания

Финесът на острова ще ви спечели и ще откриете скритите му съкровища.

 1. Пренесете се от Сирос в Милано

Общинският театър „Аполон”, копие на Ла Скала в Милано, през 19 век е център на естетиката не само за местните жители, но и за търговците, които идвали на острова, търсейки печалба.

Емблема на културното развитие на Ермуполи

Построен е през 1862-1864 по план на прочутия италиански архитект Пиетро Сабо. Започва да работи на 20 април 1864, а първото представление е Риголето на Верди. По време на Втората световна война претърпява много щети, а възстановителните работи след войната променят до известна степен облика му.. Тук е последното представление на Марика Котопули, на 24 март 1953. Реставрацията му започва през 1970 и е започва работа за първи път след около 40 години прекъсване.

2. My heart belongs to Daidadi

Първото нещо, което трябва да направите, стигайки на острова, е да опитате един сладолед в Daidadi Gelato. Един италианец- Даниеле, се влюбил от пръв поглед в острова и отваря сладоледаджийница, която става легенда. Тайната на сладоледа е, че се прави от прясно мляко. Опитайте череша, ванилия, смокиня, пъпеш, space cookie. Намира се на площад Папагу в Ермуполи.

3. Насладете се на платно на Ел Греко

Панагия Псарианон е втората църква в Ермуполи, построена през 1828. Украсата й е изключителна. Тук ще намерите икона на Успение Богородично- една от първите работи на Доменикос Теотокопулос-Ел Греко. Намира се в църквата от 19 век, но едва през 1983 е потвърдено, че е автентична работа на големия художник.

4. Разходете се в Ано Сирос

Една хубава вечерна разходка можете да направите в средновековното селище Ано Сирос. Пиейки питието си, се наслаждавате на Ермуполи и на пристанището от високо, релаксирайки под звуците на джаз. Обуйте маратонки, за да се изкачите по стъпалата.
Ано Сирос е истинска крепост, построена от венецианците през 8 век.

5. За хубава италианска храна

Амбикас  е първото нещо, което виждате, слизайки от кораба. Намира се на Акти Папагу 26 в Ермуполи. Може мястото да не е много привлекателно, но храната ще ви компенсира. Собствениците са италиански и предлага автентична италианска кухня, Опитайте карбонара, калабрезе с аншоа и не пропускайте домашно приготвената паста.

6. Плаж на Астерия

Как да стигнете? От кметството тръгвате по стъпалата, слизате на уникалния прочут градски плаж на Ермуполи. Изкъпете се, с гледка към прекрасните неокласически сгради и към Агиос Николаос. Ще почувствате, че сте във Венеция и живеете вашия собствен „Dolce Vita”. След плажа можете да изпиете кафето си в Asteria Beach bar с гледка към морето.

 

Категории: остров Сирос театър Аполон Ермуполис Ел Греко
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus