Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спортувайте и през ваканцията

07 Юни 2014 / 12:06:19  GRReporter
731 прочитания

Тъй като борбата с килограмите е уморителна, през лятото сменете гледната точка и не гледайте на гимнастиката като на задължение, а като още един начин да прекарате свободното си време приятно. Затова следвайте тези съвети.

Преди всичко обаче, отпишете се от фитнеса. Не е необходимо да се правите на олимпийски състезатели, за да останете във форма. Упражнявайте са сами, забавлявайки се.

Surfing

Дори и ако само си играете със сърфа на плажа като дете, горите калории. Колкото повече затруднявате себе си да се движите срещу течението, толкова по-добре за физическата ви форма. Ако и успеете да укротите въздуха с платното- още по-добре!

Beach volley

Най-добрият спорт за лятото. Съчетава плажа с укрепването на краката, раменете и тялото, а и си печелите приятели (и врагове), според това колко сте добри. Ако играете на пясък, увеличавате количеството на изгубените калории.

Градинарство

При положение, че ще стоите повече в градината с подобряването на времето, това е добра възможност да се занимавате  с градинарство. Всеки път като се наведете към невените и незабравките си, тренирате седалишния и четириглавите бедрени мускули.

Тенис

Избършете праха от ракетата, купете си нови топки, потърсете си партньор и направете най-доброто аеробно упражнение, тичайки нагоре-надолу по  корта. Ще засилите и ръцете си с всичките форхенди и бекхенди.

Велосипед

Карането на колело е изключителен вид гимнастика. Горите повече калории, отколкото ако ходите, тонизирате четириглавите мускули и прасците.

Frisbee

Най-забавното развлечение е фрисбито. Лека игра, която подобрява физическото ви състояние. Ако обаче играете сериозно- само за половин час игра може да изгорите 300 калории!

Кънки

Преодолейте комплексите и си купете чифт кънки, които ще тонизират краката ви, бедрата и седалището.

Плуване

Не е необходимо да сте шампион, за да горите калории и да извадите полза от това морско аеробно упражнение. Най-хубавото е, че не се потите.

Гребане

В каяк или прави, ако гребете, ще се уверите в ползата от този вид гимнастика. Ще засилите двуглавите и триглавите мускули, мускулите на кръста и тялото като цяло. И след като се уморите, можете да се гмурнете във водата, след като морето е право... под вас.

 

Категории: упражнения спорт калории сърф плажен волейбол плуване гребане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus