Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Суперхрани за детоксикация на организма преди Великден

06 Април 2014 / 10:04:08  GRReporter
1388 прочитания

Дойде пролетта, а значи и времето за детоксикация на организма. Кои са най-добрите храни, за да се върнем към добрата форма бързо и лесно?

1. Лимони

Това е абсолютният плод що се отнася до детоксикацията, защото съдържа витамин С, който премхва нежеланите токсини. Черният ви дроб ги обожава, и затова в различни диети се  предлага гореща вода с лимон като най-добрата детоксикираща напитка.

2. Спанак

Попай морякът при затруднение отваряше консерва спанак, за да се подсили. Вие го предпочитайте пресен. Не саморегулира кръвното налягане, но и снабдява с кислород организма, допринася за доброто функциониране на червата, забавя дегенерацията на мозъчните клетки и се бори с артрита. Успоредно с това,  има превантивен ефект срещу рак на дебелото черво, хранопровода и рак на яйчниците. Гарантира доброто здраве на костите, а антиоксидантните свойства  помагат в борбата срещу със свободните радикали в организма и съдействат за блестяща кожа и коса.

3. Репички

Това е една суперхрана, която съдържа високи количества калий, фолиева киселина, аскорбинова киселина, както и по-високи количества на магнезий, мед, калций, рибофлавин, витамин В6.

4. Ананас

Освен, че е много вкусен, ще ви помогне да се детоксикирате бързо. Съдържа витамин С, минерали, фибри и ензими, които подобряват храносмилателната функция. Има ниско съдържание на натрий и холестерин, а проучвания го нареждат сред храните, които ни помагат да постигнем идеалното тегло, така че втурвайте се към ананаса!

5. Артишок

Това е всичко, което ви е нужно за детоксикацията ви, а и е сезонът му сега, така че не се колебайте да го включите в диетата си. Това е естествен диуретик, който помага на храносмилането и подобряването на функционирането на жлъчния мехур, но също така и за облекчаване на стомашно-чревни проблеми. Един  артишок съдържа 85% вода и затова се свързва със здравето на пикочните пътища, като същевременно е богат на фибри, белтъчини, желязо, фосфор, магнезий, цинк.

6. Зелен чай

Не е случайно, че в повечето диети зеленият чай е намерил своето място. Разгражда мазнини и увеличава скоростта, с която мазнините изгарят в тялото,  а и съдържа епигалокатехин, който активира гените за изгаряне на мазнините на корема, ускорявайки по този начин желаното отслабване.

7. Зелен фасул

Не е съвпадение, че го наричат ​​„месото на бедните”.  Той съдържа малко калории, но много хранителни вещества - витамини A, B и C, K, диетични фибри и манган, и е добър източник на фолиева киселина, желязо и минерали, магнезий, калций и фосфор.

8. Аспержи

Смятани са за  аристократа на зеленчуците и са истинско оръжие в ръцете ви. Това е уникален източник на хранителни вещества, които допринасят за физическото и психичното здраве. Съдържат няколко противовъзпалителни съставки, които помагат да се бори артрит и астма. Знае се, че имат свойства, забавящи стареенето, и съдържат фолиева киселина.

9. Чесън

Може  да го свързвате със салата дзадзики и с характерен мирис, но е детоксикиращ, тонизира организма и укрепва имунната система. Ако го използвате редовно ще намали холестерола и кръвното  ви налягане. Дори се бори бактерии и гъбички, намалявайки риска от инфекции и хранително отравяне от опасни микроби.

Категории: детоксикация суперхрани лимони артишок аспержи ананас зелен фасул зелен чай чесън спанак репички
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus