Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина разкрива красотата си в Световния ден на градовете

30 Октомври 2015 / 18:10:34  GRReporter
803 прочитания

За поредна година Атина се готви да отбележи Световния ден на градовете на 31 октомври. Той е една инициатива на ООН, която цели да насочи интереса на международната общност към глобалната урбанизация и приноса ѝ за устойчивото градско развитие в целия свят.

За да отбележи този ден  Гръцката асоциация на туристическите компании СЕТЕ ще превърне Атина в сцена на поредица от събития и празненства.

Между 10:30 и 13:00 в арт-пространството SIX D.o.g.s. ще се сервира гръцка закуска. Кафе и домашно приготвени сладки ще очакват желаещите да ги опитат до ранния следобед. Гръцката закуска е една инициатива на гръцките хотелиери да предоставят на гостите си специалитети от различните региони в страната. По този начин те искат да популяризират традиционни гръцки рецепти за баници и други специалитети, както и специфичните за всеки регион продукти.

Междувременно от 11:00 до 14:00 на пешеходната улица Дионисиу Ареопагиту в подножието на Акропола професионални танцьори ще представят гръцки традиционни танци.

Веднага след това на улица Ерму – най-популярната търговска улица в Атина ще започне голямо парти на открито с музика и танци от 40-те, 50-те и 60-те години на 20-ти век.

Посетителите на Атина винаги се възхищават на уникалната светлина в града. По време на Световния ден на градовете желаещите да се насладят на залеза могат да го направят на атинската Ривиера с коктейл в някое от крайбрежните заведения в квартали Алимос между 16:00 и 17:30.

Празненствата ще завършат с голямо парти, което се организира на първия етаж на един от най-градските клубове в Атина. Адресът е ул. Митрополеос 72 и ул. Христодулу, а името на заведението Fouar.

Желаещите да се включат ще получат гривничка на атинското летище, в хотелите и на някои определени места в центъра на града. Те ще служат като „билети” за достъпа до различните събития през деня. Носителите на гривничките ще могат да посетят безплатно музеи и да получат отстъпка в някои от популярните барове и ресторанти в гръцката столица.

Разгледайте списъка на музеите и заведенията, които участват в празничната програма в Атина в сайта на събитието: http://theathensworld.com/post/131752575624/the-athens-world-programcelebrating-the-world

Категории: Общество Световен ден на градовете празненства в Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus