Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бежанка от Еритрея кръщава бебето си на офицера, спасил ги от удавяне

26 Април 2015 / 11:04:49  GRReporter
1156 прочитания

Силно емоционална сцена се разиграва вчера на обед в родилното отделение на болницата на Родос. Ръководителката на Комисията по човешки права на Адвокатското дружество на Родос Пепи Папапавлу влиза в стаята на бежанка от Еритрея, съпроводена от сержант Андонис Делийоргис. Миналия четвъртък сержантът спасява бежанката при корабокрушението в района на плажа Зефирос на остров Родос, а бебето й се ражда същата вечер.

Щом вижда човека, на когото дължи живота си, както и живота на детето си, 26-годишната жена започва да плаче. И много радост заявява, че момченцето ще носи името на спасителя си.

Майката и новороденото се радват на добро здраве, а представителството на Червения кръст на Родос е поело грижата  за двамата. Те ще бъдат настанени в специално жилище на острова.

Младата майка разказва премеждията, които е преживяла в последно време, преди да дойде в Гърция. Тя е пътувала 3 седмици през пустинята, буквално готова да роди, за да стигне от Еритрея в Судан. От там се прехвърлила в Турция, качила се на дървена лодка, която се разбива в скалите край плажа Зефирос на остров Родос.

Стотици хиляди хора от Африка и Азия търсят спасение в Европа от бедствия и военни конфликти. Каква да бъде политиката на Европейския съюз спрямо тях? Очакваме мнението ви в нашата анкета.

 

 

Категории: Родос корабокрушение бежанка Еритрея Андонис Делийоргис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus