Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Чистачките от финансовото министерство все пак останаха на улицата

24 Февруари 2015 / 13:02:04  GRReporter
918 прочитания

Гръцкият върховен съд отложи разглеждането на делото относно назначението на уволнените чистачки от финансовото министерство за 13 октомври 2015.

Отлагането е било решено със съгласието на защитниците както на чистачките, така и на гръцката държава. Така, до октомври 660-те жени няма да бъдат върнати на работа, въпреки уверенията на новия гръцки кабинет.

По всичко личи, че разглеждането на делото е било отложено с цел да се изчака внасянето на проектозакон, по силата на който чистачките ще бъдат назначени отново.

Заслужава да се отбележи, че връщането на работа на превърналите се в символ на СИРИЗА служителки бе един от основните ангажименти, които пое финансовият министър Янис Варуфакис. В каузата си те бяха подкрепени от доскорошната си колежка и днешен евродепутат от радикалната левица Костадинка Кунева.

В деня, в който застана начело на ведомството Варуфакис заяви, че парите, които се изискват за назначението на чистачките ще бъдат спестени от разходите за консултантски услуги.

В изминалите 29 дни от изборите обаче министерството на финансите нае международната консултантска компания Lazard, която е една от най-известните и оценява високо своите услуги.

В същото време чистачките, за които гръцки медии твърдят, че са сключили неформално споразумение с правителството да изчакат уреждането на въпроса около връщането им на работа от финансовото министерство ще продължат да бъдат на улицата. 

Категории: Общество уволнени чистачки финансово министерство назначение Янис Варуфакис Върховен съд
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus