Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Наводнения в Северна Гърция

04 Декември 2014 / 12:12:01  GRReporter
1187 прочитания

Силните дъждове, но и придошлите води на Арда предизвикаха наводнения на къщи в селата Елия и Комара в региона на Орестиада в област Еврос. Според местния информационен сайт thrakinea.gr броят на наводнените къщи е поне 15.

Две възрастни жени от село Елия са били изнесени от домовете си с носилки от членове на противопожарната служба.

Обилните валежи са предизвикали проблеми и щети и в Александруполи.

В село Авантос водата е достигнала до височина от един метър, в село Маистрос някои от улиците са били недостъпни, а в село Хили дъждът бил толкова силен, че улиците се превърнали в потоци.

Поради извънредните метеорологични явления и проблемите, които те предизвикаха в региона на Комотини, гръцките железници прекъснаха движението по железопътните линии Комотини – Александруполи и Александруполи – Дикеа.

Жителите на региона се намират в състояние на готовност, тъй като се наблюдава покачване на водите на Марица. По препоръка на регионалната дирекция на Гражданска защита, кметовете на градовете Дидимотихо, Орестиада, Суфли и Александруполи трябва да предупредят гражданите да не се доближават до крайречните региони на Марица и Еритропотамос, както и до дигите по тях, тъй като те бяха обявени за опасни райони. 

Междувременно членове на полицията, противопожарната служба, бреговата охрана и жители на региона провеждат операция за откриването на 49-годишен полицай, който е в неизвестност от вчера. Мъжът отишъл на риболов в делтата на реката през следобедните часове в сряда и от тогава никой не знае къде се намира. Сутринта властите намерили лодката му, но не и него. Започналата веднага след това операция продължава, но засега без резултат. 

Наводнения имаше и по поречието на река Галикос в региона на Солун, но без особено сериозни последствия.

Категории: Общество наводнения Северна Гърция силни дъждове прииждане на реки Арда Марица
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus