Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фенове чакат със спални чували за маратонки с марката Кание Уест

13 Януари 2016 / 19:01:49  GRReporter
801 прочитания

През последния ден на 2015 на тротоара пред спортния бутик на улица „Кириази” в атинското луксозно предградие Кифисия се събраха необичайно много хора, пише гръцкото електронно издание protothema.gr. От 08:00 сутринта мястото бе повече от оживено, като някои от клиентите бяха още сънени – току-що излезли от спалните чували, в които бяха прекарали нощта на тротоара. Много от ентусиастите пристигнали от съседните на Гърция страни от Балканите. „Изминахме стотици километри, за да сбъднем мечтата си и да се сдобием с чифт маратонки Adidas Yeezy Boost 350”, казал пред изданието младеж от България.

Автор на дизайна на маратонките е рапърът Кание Уест, известен и като съпруг на Ким Карадашиян. Според модните експерти те са спортните обувки на годината.

За кратко време целият регион около магазина се изпълнил с младежи, решени да си купят един от ограничения брой чифтове маратонки на известната фирма. „Дойдох няколко денонощия преди определения за продажбата ден, понеже не мога да намеря тези маратонки в страната си”, заявил пред „thema people” младеж от Сърбия. Той прекарал двете денонощия на тротоара пред бутика с единствена цел да стане горд притежател на един от 30-те чифта нашумели напоследък спортни обувки.

„Бих могъл да измина километри пеш, да остана в пустинята без вода, да бъда стъпкан и да платя колкото се наложи, за да си ги купя”, допълнил той.

Пиперливата цена на маратонките – 200 евро не успяла да намали ентусиазма на феновете. „Изпратих семейния шофьор да чака цяла нощ и сутринта дойдох да се наредя на запазеното от него място на опашката”, споделил синът на гръцка бизнес фамилия. „В САЩ не успях да си ги купя. Бяха изчерпани веднага след като бяха доставени, затова чаках да ги докарат тук”, казал още той, докато оглеждал гордо ценната си нова придобивка.

Въпреки навалицата младежите чакали реда си спокойно. Бутикът, който успял да отвоюва изключителното право да продава конкретния модел маратонки отворил врати точно в 08:00, но 30-те предоставени му чифтове били доставени час по-късно.

„Тъй като следваме световните модни тенденции знаехме, чене става дума просто за спортни обувки, а за моден артикул (fashion item), превърнал се в световно модно течение. Затова и предизвика такава мания. Борихме се за да спечелим правата за продажбата на маратонките в Атина и с много усилия успяхме”, посочила собственичката на магазина Раня Лякотити.

Тя дори почерпила клиентите си с кафе и кроасани в очакване на заветната пратка.  

Категории: Общество фенове маратонки дизайн на Кание Уест спални чували
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus