Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Хулигани и наркодилъри виждат читателите ни в редиците на гръцките анархисти

23 Април 2015 / 10:04:34  GRReporter
845 прочитания

След поредица от нестихващи бурни акции и изяви на анархистите в Гърция, които GRReporter отрази за вас, логично беше да попитаме нашите читатели какво смятат за тях. Въпросът, който ви поставихме в нашата анкета беше: Какви според вас са гръцките анархисти?

Читателите на българската страница на сайта ни, определиха гръцките анархисти за хулигани, в чиито среди се подвизават дори международно издирвани наркодилъри. 48% от далите своя вот избраха този отговор. На второ място, с 25% от читателския вот,  се нарежда мнението, според което това са преди всичко идеологически идеалисти. 19% от читателите смятат, че анархистите в Гърция биха спечелили повече симпатии, ако се откажат от палежите, бомбите и окупациите. Едва 8% виждат в тях последователи на Бакунин и Кропоткин.

Още по-категорични са читателите на английската страница на GRReporter. 57% са на мнение, че проявите на гръцките анархисти са предимно хулигански, а сред техните редици се крият международно издирвани наркодилъри. За 24% от участниците в анкетата, анархистите биха предизвиквали повече симпатия, ако се откажат от вандалските си прояви. 13% припознават в анархистите идеологически идеалисти, а 6% виждат в тях наследници на Бакунин и Кропоткин.

Различна е ситуацията на гръцката страница на сайта ни. Читателите ни, за които проявите на гръцките анархисти са част от всекидневието им, са на мнение, че анархистите биха спечелили повече симпатия от страна на обществото, ако преустановят своите антиобществени прояви. 67% от далите своя вот биха проявили симпатия, в случай, че анархистите се откажат от палежите, бомбите и окупациите. 27% от участвалите в анкетата споделят мнението, че това са хулигани и наркодилъри, които се крият зад идеите на анархизма. 7% смятат, че това са идеологически идеалисти. Нито един читател не е гласувал за тезата, че гръцките анархисти са наследници на Бакунин и Кропоткин.

Докато отговорите на българската и английската страници се доближават, то читателите на гръцката страница категорично застават на позицията, че не идеите на анархистите ги притесняват, а техните прояви. Явно гръцкото общество се е наситило на палежи, бомби и окупации.

Новата ни анкета отново насочва вашето внимание към бежанците. Това е проблем, който ще търпи развитие в близко бъдеще и няма да изпадне от фокуса на общественото внимание. Затова ви питаме: Каква трябва да бъде европейската политика спрямо имигрантите и бежанците? Не забравяйте да обосновете вашия вот в коментарите под анкетата, мнението ви е важно за нас!

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus