Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Многоцветна подкрепа за Athens Pride

13 Юни 2015 / 13:06:41  GRReporter
920 прочитания

ЛГБТ общността на Атина се подготвя за една многоцветна събота и за „празник на гордостта”. Основното послание на прайда ще е „Заеми позиция”, за осигуряване на пълно равенство, правосъдие, приемане и уважение към гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните, както и за всеки член на гръцкото общество.

Шествието ще включва и послание за протест срещу всяка изява на омраза, осъждане и насилие, в отговор на случаите на прояви на расизъм през последните месеци, които костваха човешки животи.

Програмата на деня

Изявите започнаха на обед, в 12:00, с работилници Face and Body Painting  с цветовете на гордостта и изготвянето на плакати с посланията, които всеки иска да предаде.

От 13:00 до 17:00 ще има DJ sets, които да поддържат настроението на участниците, докато започнат поздравленията на официалните  гости.

Термометърът ще се повиши от 18:00 и след това със ZUMBA PARTY, а група инструктори по зумба ще дават необходимите напътствия.

В 18:30 е официалното начало на парада, а в 19:00 тръгва шествието  по централните улици на Атина.

След това участниците ще се върнат на площад Клафтмонос, където от21:00 започва LIVE SHOW & PARTY на тазгодишния Athens Pride.

За първи път ще има тоалетна за хората с увреждания на площада, както и специални места за паркиране от едната страна на площада.

Ще има и жестомимичен превод на гръцки, за да се улеснят хората с увреден слух, както и доброволци, които да съпровождат хората с увреждания до павилионите, до местата на програмата или за участие в парада.

„Athens Pride е празник. Но парадът е и силна политическа изява, и посланията му ще се показват на плакатите и паната. На тазгодишния афиш посланието призовава към чувствителност и мобилизация на онази част от гръцкото общество, която обръща гръб на ЛГБТ общността в Гърция, не познава нейните ценности и интереси и не защитава правата й. В своето безлично, еднородно безразличие, тези хора напомнят на характерните „Човечета” на художника Янис Гаитис (1923-1984), чрез които той яростно критикуваше съвременния масов манталитет.

 Athens Pride подкрепя правата на всички лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора за свободно личностно изразяване и подчертава, че това изразяване може да се постигне чрез динамично участие на всички нас в Парада на гордостта.

Каним ви да участвате в тазгодишния Прайд на ЛГБТ общността, както и на всички уязвими групи в Гърция. Посланието ви, написано на плакат, в  събота, 13 юни 2015, ще призове гръцкото общество и политическото, религиозното и културно ръководство на страната да заемат позиция за една реална демократична промяна”, се казва в изявлението на организаторите.

 

Категории: Athens Pride гей парад ЛГБТ общност послание
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus