Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пенсии по азбучен ред и докъдето стигнат парите

01 Юли 2015 / 07:07:57  GRReporter
1601 прочитания

Гръцките банки обявиха, че ще раздават пенсии по азбучен ред. Това е оригинална практика в гръцката финансова история, която няма прецедент. Националната банка на Гърция и Eurobank обявиха, че днес, сряда, 1 юли, ще изплатят пенсиите само на хората с фамилни имена от А до И, в четвъртък - от К до М и в петък от Н до края на азбуката.
 

Най-тъжното е, че възрастните хора от ранни зори се редяха пред банковите клонове и научиха от журналистите, че всъщност раздаването на пенсиите ще става по азбучен ред. Много от тях се разгневиха, хулеха правителството, а други просто се разплакаха от мъка и отчаяние.

   По решение на правителството над 900 клона на четирите гръцки банки - Националната банла на Гърция, Пиреос, Eurobank и Alpha bank ще работят в цялата страна, за да могат пенсиите да стигнат до поучателите си. Разбира се, говорим за намалени пенсии от 120 евро на човек за една седмица, а не за пълния им размер. Финансисти подчертават, че има банкови клонове с над 4000 сметки на пенсионери, които е невъзможно да бъдат обслужени в рамките на 3 дни.
  

Категории: гръцки пенсионери изплащане на пенсиите опашки пред банките
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus