Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пенсионерите ще получат само 120 евро тази седмица

30 Юни 2015 / 13:06:36  GRReporter
1158 прочитания

От утре, сряда, за три поредни дни ще отворят около 1000 банкови клонове в цяла Гърция, за да обслужат пенсионерите, които нямат дебитни карти. През тази седмица те ще имат право да изтеглят само веднъж до 120 евро в брой, се казва в съобщение на финансовото министерство.

Едновременно с това банките се задължават за издадат незабавно дебитни карти на пенсионерите, за да могат те да пазаруват нормално в търговски обекти, които приемат карти, както и да теглят от банкомати предвидените 60 евро дневно.

Списъкът на банковите клонове, които ще отворят в сряда, ще бъде оповестен по-късно днес.

«И накрая, министерството на финансите напомня на всички вложители, че техните депозити в евро са сигурни преди и след референдума. Това е референдум, който дава възможност на гражданите да решат дали са съгласни или не с предложението на Еврогрупата за пореден път на мушката да бъдат поставени пенсиите, референдум, който Еврогрупата се опита безуспешно да провали, отказвайки да продължи спасителната програма за още малко време», се казва в заключение в съобщението на гръцкото финансово министерство.

 

 

 

 

Категории: пенсии изплащане банки референдум депозити финансово министерство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus