Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Повече сватби, но по-малко секс

03 Април 2015 / 16:04:49  GRReporter
1333 прочитания

Броят на сватбите в Гърция се увеличава, но съпрузите нямат сексуални контакти, сочат данните на изследване, проведено от Института по андрология и Асоциацията за изследване на човешката сексуалност в Гърция.

Според резултатите от началото на кризата браковете в страната са се увеличили с 30 на сто, но в същото време 8 от всеки 10 мъже изневеряват на партньорките си, а 6 от всеки 10 жени имат извънбрачна връзка.

Но въпреки изневерите брачните партньори предпочитат да съжителстват като „сродни души”, между които няма сексуално привличане, без обаче да смятат, че липсата на секс е причина да се разделят.

„Икономическата, а заедно с нея и цивилизационната криза в Гърция изглежда, че поражда чувство на несигурност у жителите ѝ. Може би това обяснява нуждата от стабилна връзка като брака, въпреки познатите му последствия върху сексуалния живот. Но освен либидото кризата в страната изглежда, че засяга и оргазъма. Броят на мъжете, които се оплакват от преждевременна еякулация почти се удвои, а причината за това са силното чувство на тревожност и стресът. Почти двоен е и броят на мъжете, които предпочитат мастурбацията пред сексуалния контакт”, посочи директорът на Института по андрология и Асоциацията за изследване на човешката сексуалност в Гърция д-р Константинос Константинидис.

Посоченото изследване и други 40 теми, свързани със сексуалното поведение на гърците се представят на конференцията на тема: Човешката сексуалност и възпроизвеждане, която се провежда на 3 и 4 април в Атина. 

Категории: Общество сексуалност бракове изневери криза
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus