Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Преместиха бежанците и имигрантите от парка „Педион ту Ареос” в Елеонас

17 Август 2015 / 14:08:39  GRReporter
901 прочитания

Завърши без проблеми операцията по преместването на нелегалните имигранти от парка „Педион ту Ареос” (Марсово поле) в специално създадения за тази цел център за бежанци в атинския квартал Елеонас, част от зоната Вотаникос.

Около 19.00 ч. в неделя от улица „Мавроматеон”, която бе затворена за движение с цел осигуряването на безопасността, потегли и последният автобус на „Пожарна безопасност”, която бе използвана за транспортирането на хората.

Според полицията, били са преместени общо 171 души с 5 автобуса, а 30 са отказали да ги последват и са останали в парка „Педион ту Ареос”. Нека припомним, че в парка бяха регистрирани 295 бежанци и имигранти.

Впоследствие районът ще бъде почистен от съответните служби на община Атина и ще бъде предаден отново на посетителите. Едновременно с това ще има и полицейско присъствие, за да бъде предотвратено самонастаняването на други нелегални имигранти, които ще бъдт съветвани да отидат в базата в Елеонас. Базата се състои от 100 фургона, в които могат да бъдат настанени до 600 души. Във всеки фургон могат да живеят от 5 до 7 души. Всички жилища разполагат с кухня, баня, тоалетна, легла и дюшеци,  а през следващите дни се очаква да бъде инсталиран и интернет за нуждите на административните служби.

 

 

Категории: бежанци нелегални имигранти Педио ту Ареос Елеонас център
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus