Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Приключи Единадесетата световна среща на българските медии

07 Ноември 2015 / 22:11:15  Иван Петков
657 прочитания

В рамките на церемонията по закриването на Единадесетата световна среща на българските медии, която се проведе в Атина, Националния дарителски фонд „13 века България”  обяви награда за най-добро българоезично издание в чужбина.  Призът беше присъден на вестник „Роден край” от Украйна. Наградата връчи изпълнителният директор на фонда Митко Тодоров и беше получена  от главният редактор на медията - Дора Костова.  Господин Тодоров обяви, че управителният съвет на фонд „13 века България” е взел решение наградата да стане традиционна и да се връчва ежегодно. В следващите месеци фондът ще информира медиите за регламента, по който ще се номинират кандидатите за спечелване на наградата, която има и парично изражение.

Максим Минчев, генерален директор на БТА, официално закри медийната среща, като изрази своето удовлетворение от ползотворните панели. Надеждата на организаторите от БТА, свързана със срещата през 2016, е да привлекат още повече български медии по света, чийто брой всекидневно нараства.

Зароди се идеята, да бъде създаден форум, под шапката на БТА, в който журналистите от българските медии зад граница да споделят новини. Главната цел на този форум ще е да се публикуват повече положителни истории, свързани със съгражданите ни зад граница. Подобен медиен поток ще е опит да се сложи край над информационното затъмнение над успехите на българите по света.

Присъствието на политици и представители на различни държавни институции на тазгодишното издание на медийния форум беше недостатъчно. Целта, която всички участници си поставиха, е вниманието на държавните органи да бъде още по-силно ангажирано, предвид все по-бързо нарастващата общност на българите зад граница. Още повече, че по време на дискусиите стана ясно, че българите от чужбина са и най-големият инвеститор в България, със сума от над 1,7 милиарда евро.

Категории: Медийна среща закриване награда Атина БТА българи в чужбина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus